Otvorena građanska platforma Glas Srbije zalaže se za širenje proEU i demokratskih snaga u zemlji (VIDEO)

naslov Politika

U Čačku je danas održana sednica predsedništva Otvorene građanske platforme GLAS SRBIJE. Tim povodom izdato je saopštenje u kome se kaže:

  • Analiza okolnosti pod kojima su održani decembarski izbori u Srbiji pokazala je da su izbori održani, kako na lokalnom tako i republičkom nivou, u poptuno neregularnim okolnostima, obeleženi medijskim mrakom, uzurpacijom državnih resursa u korist SNS, kupovinom  glasova uz masovnu veštačku i protivzakonitu selidbu birača, kako iz jednih u druge lokalne samoprave po Srbiji, tako i uvozom glasača iz BIH/RS ali i drugih okolnih država, o čemu su zvanični predstavnici lokalnih organizacija članica OGP Glas Srbije predale brojne prigovore, predstavke i žalbe.
  • Nažalost bez ikakvog vidljivog uspeha jer naprosto sve nadležne zakonske institucije nisu poodavno u službi zakona i građana Srbije, već rade u korist vladajuće stranke u Srbiji. Srećom brojni posmatrači OEBS, EP EU, OHDIR i drugih su registrovali sve ove silne nepravilnosti i evidentnu izbornu krađu. O tome je već raspravljao Parlament EU i doneo zaključke koji upućuju na međunarodnu istragu, podsećajući nas na ista dešavanja pre 27 godina i situaciju kakvu smo imali nakon izbora 1996. godine.

Inače, sve organizacije članice OGP Glas Srbije u loklanim sredinama gde su održani izbori 17. decembra prošle godine, i pored svh nepravilnosti i prevara vlasti, postigle odlične rezulate, izražene u dvocifrenim procentima osvojenih glasova. Time su članice OGP Glas Srbije, pokazale svoju snagu i istrajnost ali i opredeljenje lokalnog stanovništva da snažno podrži svoje sugrađane sa istaknutim biografijama i afirmativnim, realnim programima za te sredine, u  Pirotu, Kragujevcu, Varvarinu, Rekovcu itd…

Na današnjem sastanku doneta je odluka o uspostavljanju saradnje OGP Glas Srbije sa inicijativom ProGlas. Takođe OGP Glas Srbije u potpunosi podržava minimalne uslove za održavanje svakih sledećih izbora u Srbiji koje je postavila Inicijativa ProGlas.

  • OGP Glas Srbije izražava spremnost za učešće u formiranju znatno šireg političkog fronta proEU, građanskih i demokratskih snaga u Srbiji, koji bi u narednim izborima pod vidno popravljenim izbornim uslovima mogao da svojim izbornim rezultatom u velikoj meri doprinese demokratizaciji Srbije i njenom istinskom priključku EU. Priključivanje Srbije najrazvijenijim državama Evrope i sveta bilo bi od velikog nacionalonog značaja u ovom vremenu snažnog privrednog i tehnološkog razvoja, a posebno sa aspekta zelenih politika u svim oblastima, sa snažnim akcentom na očuvanje životne sredine i racionalno korišćenje resursa Srbije te IV tehnološke digitalne industrijske revolucije, koja je aktuelna kako u Evropi, tako širom sveta, a gde Srbija na žalost zauzima mesto na dnu tabele, po svojim rezultatima usled ogromnog zaostatka koji lošom politkom u svim sferama već 12 godina proizvodi sadašnja vlast u Srbiji, navodi se na kraju saopštenja OGP Glas Srbije.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.