„Otvori plavi krugˮ u Kragujevcu – otvaranje projekta i besplatne škole nordijskog hodanja za osobe sa dijabetesom  

Društvo Grad

Svečano otvaranje projekta „Otvori plavi krugˮ u Kragujevcu i besplatne škole nordijskog hodanja za osobe sa dijabetesom biće u četvrtak, 14. septembra, u 18 časova u sportskom centru „Iskra“.

Besplatna dvomesečna škola nordijskog hodanja, u okviru projekta „Otvori plavi krug“, sprovodi se u saradnji sa Društvom za borbu protiv šećerne bolesti Kragujevac, i uz podršku Doma zdravlja Kragujevac i Instituta za javno zdravlje. Škola je namenjena prvenstveno osobama sa dijabetesom i onima koji su u riziku od ove bolesti, kao i gojaznima, a treninge će voditi uspešna kragujevačka sportistkinja Snežana Đurić.

Na svečanom otvaranju prisutnima će se obratiti Borko Marinković, predsednik Društva za borbu protiv šećerne bolesti Kragujevac, Gordana Damnjanović, član Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu, dr Slađana Bošković, pomoćnik direktora Doma zdravlja Kragujevac.

Posle pokretanja u Beogradu 2020. godine, projekat „Otvori plavi krug“ proširen je na Čačak i Niš, gde su organizovane besplatne planinarske šetnje, kao i u Subotici, u kojoj je realizovana besplatna dvomesečna škola nordijskog hodanja. Više informacija o zajednici „Otvori plavi krug“, o istoimenoj aplikaciji, učestvovanju u besplatnim šetnjama i aktiviranju donacija, možete pronaći na otvoriplavikrug.rs.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.