Pao dogovor za gradonačelnika Kragujevca, Skupština moguća već u sredu (VIDEO)

naslov Politika Video

Završena je konstitutivna sednica Skupštine grada Kragujevca i izabran predsednik Skupštine Ivica Momčilović, a nezvanične informacije su da će sutra ili u narednim danima biti izabran i gradonačelnik Kragujevca. Kako Momčilović kaže, izbor možemo očekivati vrlo brzo.

Na pitanje koje su sve funkcije dobili odbornici SPS-a osim mesta predsednika Skupštine, Momčilović navodi da nije u ovom „momentu bitno ko je pojedinačno koju funkciju dobio”, te da je njima važan pravac i smer razvoja Kragujevca, „mi ćemo na svakom mestu na kome budu naši kadrovi postavljeni dati svoj maksimum, da naš grad bude bolji i razvijeniji i da život svih nas bude kvalitetan”.

Odbornici opozicionih stranaka ističu da će u Skupštini pokazati jedinstvo i nastaviti da deluju zajedno. Oni nisu učestovali u glasanju za predsednika Skupštine.

Dalibor Jekić ističe da je velika vrednost što opozicija nastupa ujedninjeno, „svaka naša aktivnost će biti kordinirana, ono što građani Kragujevca mogu da očekuju je da će opozcijia biti izuzetno aktivna u gradskom parlamentu, ali i van njega”.

On navodi da će njihova borba biti nastavljena na dva koloseka, jedan koji je institucionalni, jedan vaninstitucioni. Kaže da smo svedoci da su izbori pokradeni i da su mandati Srpske napredne stranke stečeni putem prevarnih radnji.

I Slađana Rakić, koja je podnela ostavku na mesto odbornice u Skupštini Kragujevca, navodi da će nastupati jedinstveno i konstruktivno kritikovati određena rešenja: „Vlast u Kragujevcu je proizvod jednog izbornog inženjeringa i ništa se ne razlikuje od one koja je konstituisana na nivou Republike, i ovde je bilo ucena radnika po preduzećima, bilo je kupovine glasova, bugarskih vozova, tako da vlast u Kragujevcu neće imati ništa veći legitimitet nego ona republička. Ovako formirana vlast neće moći da izdrži duže od par meseci”.  

  • Ponosan sam na to što opozicija nije ustukla pod pritiscima vlasti i niko se nije prodao. Zajedno ćemo delovati, imaćemo zajedničke sastanke na kojima ćemo dogovarati dalje naš rad, dobre ideje ćemo podržati, a bićemo oštri kritičari svega lošeg, slaže se sa svojim koalicionim kolegama MilanTanović.
Snimateljka: Jelena Nikolić
Tagovi:

1 thoughts on “Pao dogovor za gradonačelnika Kragujevca, Skupština moguća već u sredu (VIDEO)

  1. Bice ovo jako funkcionalna skupstinska vecina.Sasvim protivprirodno zajedno Momcilovicevi socijalisti i Cikirezovi monarhisti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.