Parlamentarna opozicija u Kragujevcu traži anketni odbor zbog afere ‘Tržnica’ (VIDEO)

Politika

Opozicione stranke u Skupštini grada Kragujevca najavila je danas da će tražiti formiranje anketnog odbora za zgradu „Tržnice“ na kojoj radovi traju gotovo pet godina, na koje je već potrošeno oko pola milijarde dinara, a grad planira još toliko da uloži u rekonstrukciju objekta, saopšteno je u prostorijama „Zajedno za Šumadiju“, koja je deo opozicionog bloka u gradskoj skupštini.

  • Tržnica će Kragujevčane, ako se završi, koštati Kragujevčane ukupno 1,2 milijarde dinara, a biće u funkciji 2027. godine. A to je objekat, tvrdim, koji se lagano mogao završiti za tri meseca“, ocenio je predsednik „Zajedno za Šumadiju, i nekadašnji gradonačelnik Veroljub Stevanović.

On je kazao da će cilj anketnog odbora biti da se provere sve cifre i troškovi u proteklom periodu, po planovima.

Stevanović je dodao da je kragujevačka opozicija jedinstvena da istraje i u svim drugim temama koje su u vezi radom aktuelne vlasti na čelu sa Srpskom naprednom strankom, a o kojima će govoriti na skupštinskim zasedanjima.

Među njima je i gradski i prigradski saobraćaj za koji su potrošene dve milijarde dinara iz budžeta za godinu dana, zatim radovi na Trgu vojvoda Radomir Putkik koji su koštali oko 500 miliona dinara, kao i prostor poznat po imenu „Arsenal“.

Stevanović je naglasio da je opozicija najpre u javnosti „otvorila“ temu kako je iz gradskog budžeta privatniku plaćeno oko 300 miliona dinara za eksproprijaciju, iako zemljište uopšte nije u njegovom vlasništvu.

Naglasio je da će se sa tom temom „istrajati do kraja“ kako bi građani saznali sve o tome, podsećajući da su ranije podnete krivične prijave protiv gradskih čelnika i da je opozicija tražila zakazivanje sednice Skupštine grada o tome, koja nije održana, jer dva puta nisu došli odbornici vlasti.

  • Želimo da sve te teme stavimo na sto, pred skupštinu, pred javnost. Jednostavno, oni beže od zasedanja, sučeljavanja sa nama. Prvo ćemo pokušati institucionalno, na skupštini, pa anketni odbor… Ni jednu od tema nećemo ostaviti po strani dok je ne završimo, poručio je Stevanović.

Dodao je da je opozicija spremna da izađe pred javnost i o temama koje otvara vlast u Kragujevcu.

On je danas objasnio i „kretanje grada ka palanci“, ističući da je sa rastom budžeta od 2021. godine do danas sve manji iznos opredeljen za investicije.

Stevanović je naveo da je 2021. godine sa budžetom od oko osam milijardi za investicije bilo planirano 1,9 milijardi, a u 2024. godini iz budžeta od 12 milijardi ove namene će ići 1,2 milijarde.

Tagovi:

1 thoughts on “Parlamentarna opozicija u Kragujevcu traži anketni odbor zbog afere ‘Tržnica’ (VIDEO)

  1. Jaojj, ovog Stojadinovića kada vidim, dođe mi da kukam. Jeste političar, nije političar, samoproglašeni politički analitičar, povlači se, vraća se..A stoji mu sve! Kada ga čovek vidi ovako kilavog i ubeđenog u svoju pamet…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.