Pavle Grbović ponovo izabran za predsednika PSG, Oreg i Movsesijan potpredsednici

naslov Politika

Na današnjoj sednici skupštine Pokreta slobodnih građana izabrano je novo rukovodstvo organizacije i usvojen izveštaj predsednika o nedavno održanim parlamentarnim, pokrajinskim i lokalnim izborima.

Za predsednika je ponovo izabran Pavle Grbović, dok će funkciju potpredsednika u naredne četiri godine obavljati Anna Oreg i Aris Movsesijan.

Izabrano je novo predsedništvo PSG, a odlukom većine delegata izabrani su i predsednik Izvršnog odbora, generalni sekretar i internacionalni sekretar. Delegati sa područja Beograda i Vojvodine izabrali su i rukovodstvo beogradskog i pokrajinskog odbora. Takođe, članovi PSG mlađi od 35 godina izabrali su Jelenu Banjac za predsednicu Mladih PSG, kao i članove Odbora Mladih.

Skupština je usvojila izveštaj predsednika o nedavno održanim izborima i potvrdila punu posvećenost očuvanju koalicije “Srbija protiv nasilja” kao preduslovu za uspeh u borbi za fer izborne uslove i za još bolji rezultat na predstojećim izborima. Zaključeno je da u našem društvu postoji snažna potreba za političkom strankom koja će predstavljati stabilan oslonac za sve građane koji dele viziju građanske, evropske, demokratske i sekularne Srbije zbog čega je osnovni zadatak naše organizacije u budućnosti rad na jačanju infrastrukture i veća posvećenost kadrovskoj politici.

S tim u vezi, dovršen je i proces ujedinjenja Pokreta slobodnih građana sa Građanskom demokratskom partijom i inicijativom “Banat je u pravu” i u budućnosti ćemo nastupati pod jedinstvenim brendom Pokreta slobodnih građana. U susret lokalnim izborima očekuje se proširivanje kruga organizacija sa kojima se planira strateška saradnja kako bi se sprečilo rasipanje glasova, ali i energije i kvalitetnih ljudi čije aktivno učešće je neophodno ukoliko želimo da izgradimo bolje, pravednije i prosperitetnije društvo.

Fotografija: FB Pokret slobodnih građana
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.