Pismo čitateljke: Dok vi otvarate izložbe i fasade, deca nam prijemni za arhitekturu i građevinu polažu u drugim gradovima

Društvo Komentar

Glas Šumadije je najavio izložbu „Velikani srpskog graditeljstva – od Indžinirske škole do danas”, koja predstavlja postavku istorijskih dokumenata koji obeležavaju proslavu 175 godina Građevinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Jednoj Kragujevčanki to je bio povod da podseti da, za razliku od drugih državnih univerziteta u Srbiji, jedino Kragujevac nema arhitektonski i građevinski fakultet:

Volim da idem na izložbe, ali ne dok mi dete polaže prijemni za arhitekturu van Kragujevca! Svi državni univerziteti Novi Sad, Beograd, Niš pa čak i Novi Pazar, imaju arhitekturu, sem Univerziteta Kragujevac!

I sad nam Beograd pravi izložbu o tradiciji građevinskih inženjera u našem dvorištu, jer smo nesposobni da sami napravimo svoj fakultet! Makar građevinu i arhitekturu kao u Nišu!

Dok Vučić propagira građevinski razvoj Kragujevca, nama „profesor“ Dašić otvara fasade i parkove, al nikako Tržnicu. Jel to budućnost dece Srbije, da dete šaljem van Kragujevca, gde živim sa porodicom, umesto da ovde studira i tako smanjimo troškove?

Doći ćemo na izložbu sa našim budućim studentom, koji će možda imati za parizer tokom studija , a mi zahvaljujući nesposobnom gradonačelniku i rektoru samo za hleba predsedniče.

Tagovi:

4 thoughts on “Pismo čitateljke: Dok vi otvarate izložbe i fasade, deca nam prijemni za arhitekturu i građevinu polažu u drugim gradovima

  1. Podrška za APEL sugradjanke za osnivanje Fakulteta za gradjevinu i arhitekturu ! Nisu samo deca iz Kragujevca u pitanju, već deca iz cele Šumadije, koja napuštaju porodice i odlaze u veće Univerzitetske Centre, koji imaju sve Fakultete ! Sada ćemo videti da li će ministarka prosvete naša sugradjanka Slavica, uraditi nešto konkretno za podizanje kvaliteta obrazovanja, ali i za održivost porodica, i to na primeru našeg Univerziteta Kragujevac ! Ili će nastaviti kao i do sada, da propagira budućnost dece Srbije svojim slikanjem na TV ! Od našeg rektora i gradonačelnika ne treba očekivati mnogo, oni su tu ipak samo zarad funkcija, a ne i da nešto konkretno urade !

    1. A da apsurd bude jos veci, sve je i pocelo u Kragujevcu. Samo sto to niko ne pominje. Inzinirska skola je nastalo od profesora iz Kragujevca u velikoj meri. Podrska osnivanju novih fakulteta.

  2. Podrška za nove Fakultete ! Iako Slavica iz Kragujevca i SPS drži obrazovanje i njima nije stalo da nešto promene na bolje sem ako svoje ne zaposle ! A SNS nema kadrove ! Rektor nam je mašinac, i neće da se svadja sa svojima i traži novi Fakultet nego im potpisuje šta mu traže, zarad podrške na Savetu Univerziteta. Nema od ta posla ništa ! Iako bi pomogli mnogim porodicama sa novim Fakultetom za gradjevinu i arhitekturu, oni nisu na funkcijama za narod, nego da sebe obezbede ! Dašić nema nikakvu inicijativu, jer se i ne zna gde je on završio svoj Fakultet ! Rasulo na kragujevačkom Univerzitetu !

  3. Sramotno je da Univerzitet u KG nema Filozofski fakultet, ne moraju upisivati po 100 istoricara umetnosti, ali je sasvim svrsishodno da imate manje grupe sa po npr. 20ak istoricara, pedagoga, sociologa, komunikologa… Za celu centralnu Srbiju vise nego realno. Slazem se sa prethodnim komentarom da je i ovog rektora realno najmanje tangiralo ovo pitanje.
    Druga stvar tice se kadrovanja u KG, koji ocigledno ima najmanji interes da dobija visokoobrazovne ljude. Trenutna politika je strahotna. Pogledajte samo sferu kulture koja je uvek nekako ,,odolevala“ udarcima. Direktorka M. Centra je nista drugo do zaova, direktorka Koraka nema uslov nijedan jer je dosla sa Sajma, u Arhiv poslase bibliotekarku koja im je organizovala u stranci botovanje. Preslikajte to na druge ,,znacajnije“ sfere, gde ima vise para, i sve vam je jasno!!! Treba da nam se rugaju kad se ne bunimo!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.