Plazma Sportske igre mladih u Kragujevcu: Nova decenija takmičenja i zabave

Sport

Savez za školski sport Kragujevac najavljuje deseto izdanje Plazma Sportskih igara mladih, ove godine u potpuno novom formatu. Sa tri kvalifikaciona takmičenja u trci na 60 metara, šahu i odbojci, ovo izdanje obećava uzbuđenje i nadmetanje na vrhuncu. Glavno takmičenje, pod nazivom „Dunav osiguranje Dan Sporta“, održaće se početkom juna.

Učenici osnovnih škola sa područja grada Kragujevca imaće priliku da se takmiče i pokažu svoje sportske veštine na ovom velikom događaju.

Plazma Sportske igre mladih su već dugi niz godina najveća manifestacija amaterskog sporta u Evropi. Okupljajući više od 2.500.000 dece i mladih u svojih 27 godina postojanja, ove igre su postale simbol sportskog duha i zajedništva.

Osim sportskog takmičenja, Plazma Sportske igre pružaju priliku deci da se druže i upoznaju sa vršnjacima koji dele ista interesovanja. Poštovanje pravila igre ne samo da promoviše fer plej, već i neguje zdrav takmičarski duh među učesnicima.

Evo pregleda takmičenja:

Najbrži Šumadinac (trka na 60 metara): Održano u petak, 19.04.2024. u 11:00 časova na Stadionu „Čika Dača“, takmičilo se preko 100 dečaka i devojčica.
Vaskršnji kup Kragujevca Bnca Intesa Turnir u šahu: Održan u subotu, 20.04.2024. u OŠ „Jovan Popović“, učestvovalo je preko 120 dečaka i devojčica.
MIS Turnir u odbojci za devojčice: Održan u ponedeljak, 22.04.2024. u Hali PARK, učestvovalo je 16 ekipa sa ukupno 180 devojčica.
Glavni događaj, Dunav Osiguranje Dan Sporta, očekuje se da okupi preko 1000 dečaka i devojčica u subotu, 01.06.2024. na sportskim terenima u Velikom parku. Ovaj događaj će uključivati trku na 60 metara, između dve vatre, odbojku, basket 3 na 3, mali fudbal i Koka-kola kup.

Ova godina Plazma Sportskih igara mladih obećava da će biti nezaboravna i puna sportskog uzbuđenja i zabave za sve učesnike i posetioce.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.