Počela konstitutivna sednica Skupštine Kragujevca (VIDEO)

Grad Politika

U skupštinsku salu ušlo je 84 odbornika, konstitutivnoj sednici ne prisustvuju odbornici stranke Zajedno Nikola Nešić, Marko Barać i Olivera Nikolić.

Sednicom predsedava najstariji odbornik Ratko Tomašević, predsednik kragujevačkog PUPS-a.

Odbornici opozocionih stranaka u skupštinsku salu ušli su zajedno. Oni su u zgradu gradske uprave ušli na sporedan ulaz solidarišući se sa odbornicom sa invaliditetom koja koristi kolica.

Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke  Ivan Dubljanin  rekao je Glasu Šumadije pred početak sednice  da je plan opozicije da u skupštini pokaže jedinstvo i zajedništvo koje  su pokazale sve opozicione organizacije u kampanji u Kragujevcu.

  • Pokazale su da su prosto dorasle međusobnoj saradnji, za razliku od stranaka na vlasti koje su se zaista bizarno ponašale u kampanji, rekao je Dubljanin.

On je  rekao da će njemu biti “ najinteresantnije“ da vidi kako će  tri političke organizacije , koje su toliko lošeg govorile jedne o drugima u kampanji, danas zajedničkim snagama da predlože jednog kandidata zaa prdsednika Skupštine grada.

  • MIslim da takav kandidat koji dolazi kao  poledica jedne medjusobne mržnje i netrpeljivosti zaista  nema kredibilitet, rekao je Dubljanin.

Kazao je da grad ovakve veličine, tradicije i značaja zaslužuje drugačiju politiku, drugačije kandidate, bolje ljude  i bolje kadrove.

  • Verujem da će brzo doći to vreme, zaključio je Dubljanin.

Odbornik dr Predrag Delić iz Narodnog pokreta Srbije je rekao Glasu Šumadije da  je plan opozicije da se promeni ono što je četiri godine bilo u skupštini, budući da je većina opozicije bojkotovale ranije  izbore, te u skupštini nije bilo prave mogućnosti da se izrazi mišljenje protiv aktuelne vlasti.

  • Sada se da situacija  u mnogome menja. Prvo, ima nas dovoljno, ima nas taman toliko da možemo da sazovemo i vanrednu skupštinu i koristićemo sva ta prava u skladu sa zakonom, rekao je Delić.

Dodao je da Kragujevac zaista “ vapi“ za jednom velikom promenom na nivou grada i izrazio očekivanje da je “ sve ovo kratkog veka“ s obzirom na činjenicu da su izbori pokradeni, odnosno da je pokradena izborna volja.

  • Tako da očekujem da u skladu sa tim bude promena i mislim da će cela ova godina da bude jako, burna“ zaključio je Delić
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.