Počelo prikupljanje potpisa za registraciju Narodnog pokreta Srbije, kragujevačka organizacija zadovljna interesovanjem građana

Politika

Na Oplencu je u nedelju, 6. avgusta osnovana nova politička organizacija pod nazivom Narodni pokret Srbije na čijem čelu je narodni poslanik Miroslav Aleksić. Kragujevačka organizacija Narodnog pokreta danas je počela sa prikupljanjem potpisa za registraciju stranke.

Prikupljanje potpisa započeto je u 11 sati i trajće do 15.30 u prostorijama Pokreta u Kragujevcu, u ulici Aleksandra Prvog Karađorđevića broj 70. Za naš portal govorio je prof. dr Predrag Delić.

Delić naglašava da je danas prvi dan prikupljanja, a sutra nastavljaju isto, u periodu od 10 časova do 15.30.

  • Ono što je najvažnije je da obavestimo naše sugrađane za lokaciju, nalazimo se u Glavnoj, odmah pored apoteke Radičević.

Sledeće nedelje planiran je nastavak prikupljanja potpisa, a javnost će biti obaveštena o terminima. Prikupljanje će biti u narednih 15 dana, a prema Delićevim procenama, „sudeći po današnjem danuˮ, prikupljanje bi moglo da se završi pre planiranog roka. Dodaje da sve to zavisi i od brzine notara koji će obavljati svoj deo posla.

Na pitanje da li su i drugi gradski odbori započeli proces sakupljanja potpisa, Delić kaže da je prema njegovim saznanjima Mladenovac počeo juče, nastavlju danas, a svi ostali odbori u skladu sa mogućnostima i dogovorom sa lokalnom samoupravom, odnosno sa javnim beležnicima.

Delić ističe da su mnogi građani zvali jutros da pitaju kada počinje, te da je interesovanje značajno.

  • Ako se po jutru dan poznaje, ovo će biti jedna dobra akcija, kaže prof. dr Predrag Delić i dodaje, apelujem na sve građane koji nam ukazuju poverenje da se naoružamo strpljenjem, kada smo ga imali ovih 12 godina, da ga imamo još malo da bismo mogli da ispunimo svoj zadatak.

Podsećamo, Delić je naglasio da će Narodni pokret Srbije u bliskoj budućnosti biti pokret oko koga će se okupiti opozicioni blok i stvoriti jedan snažan politički subjekt koji će biti po meri naroda.

Fotografije: Sandra Solujić
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.