Početak sezone u Knjaževsko-srpskom teatru

Kultura

Predstavom Uobraženi bolesnik, Ž. B. P. Molijera, u režiji Đorđa Nešovića, 7. septembra, počinje nova sezona u Knjaževsko-srpskom teatru. Istog dana biće objavljena selekcija 18. Joakimfesta, međunarodnog pozorišnog festivala koji se tradicionalno održava u oktobru, a koji će ove godine biti organizovan od 10. do 17. oktobra.

U okviru manifestacije Dani Srpske u Srbiji, kragujevačka publika može da pogleda monodramu Jefimija, u izvođenju Gradskog pozorišta iz Trebinja, 21. septembra.

Povodom jubileja – obeležavanja 200 godina od rođenja kneza Mihaila Obrenovića, ansambl Teatra izvešće dramski prikaz Knežev zapis, V. Đorđevića, u režiji Mladena Kneževića, u okviru centralne svečanosti koju organizuje grad Kragujevac u Narodnom muzeju Šumadije, 16. Septembra.

Devetog septembra publika može pogledati predstavu Briši od svoje žene koja će se izvesti humanitarno, a sav prihod od prodatih ulaznica biće usmeren na pomoć porodici Đoković koja je nedavno ostala bez svog doma. Saradnja sa Kancelarijom za mlade Kragujevac planirana je i ove sezone tako da mladi Kragujevčani mogu gledati matine – predstave u dnevnom terminu.

Lepa vest za ljubitelje pozorišta i najredovnije posetioce je da su i ove godine sezonske karte u prodaji. Godišnja karta za predstojeću 2023/24 sezonu važi za sve premijerne i reprizne predstave Knjaževsko-srpskog teatra, festival JOAKIMFEST i određene gostujuće predstave. Cena za jednu osobu je 6 000 rsd, dok je cena karte za dve osobe 10 000 rsd. Na ovaj način uprava pozorišta želi da omogući ljubiteljima i najvernijim posetiocima pozorišta da po pristupačnoj ceni gledaju sve predstave kragujevačkog teatra i postanu deo pozorišne umetnosti i srpske kulturne scene.

Biletarnica teatra radi od 1. septembra i radiće radnim danima i subotom od 10 do16 časova, kada nema predstava na repertoaru. U danima kada se igraju predstave biletarnica će biti otvorena dvokratno, od 10 do 14 sati i od 18 časova do početka predstave.

Kontakt telefoni biletarnice su 034 322 063 i 061 16 43 791.

Info i fotografija: Knjaževsko-srpski teatar
pripremila: Snežana Milisavljević
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.