Pokret SRCE traži da Narodna skupština po formiranju razreši članove Saveta REM i izabere nove

Politika

Pokret Srbija centar (SRCE) najoštrije je osudio odluku Regulatornog tela za eklektronske medije (REM) o dodeli nacionalnih televizijskih frekvencija i pozvao Skupštinu Srbije da razreši članove Saveta REM i pokrene izbor novih, koji će iznova sprovesti proceduru za dodelu frekvencija.

  • Današnja odluka Saveta REM da zajedničko dobro svih građana Srbije stavi na raspolaganje TV stanicama koje su ga godinama zloupotrebljavale, predstavlja hitac u srce demokratije u Srbiji, navodi se u saopštenju Pokreta.

Ističe se da je jasno da su slobodni mediji jedan od stubova demokratije i samim tim jedan od stubova socijalne pravde i kvalitetnog života građana i dodaje da je svakome ko prati medije u Srbiji jasno da Pink, Hepi, Prva i B92 nisu izveštavale objektivno i profesionalno i nisu emitovale raznovrsan i kvalitetan program.

  • Zbog toga dodela dozvola ovim televizijama da i narednih osam godina nastave sa zloupotrebom javnog medijskog prostora za korist nekoliko medijskih mogula i klijentelističke hobotnice SNS, izvrgava ruglu principe vladavine prava i podstiče konflikte u Srbiji, navodi se u saopštenju.
Piše: FoNet
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.