Pokret Volim selo svoje: Zašto poljoprivrednici nemaju isti tretman kao radnici FIAT-a

Grad Politika

Povodom akutuelnih problema radnika FIAT-a, ali i teškoća sa kojima se susreću poljoprivrednici, saopštenjem na svojoj fejsbuk stranici oglasio se Narodni pokret “Volim selo svoje”.

U toj organizaciji pozdravljaju podršku koju gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić daje radnicima FIAT-a kao i trud na nalaženju rešenja za probleme opstanka fabrike, ali i dodaju da takav pristup treba da bude i kada su u pitanju interesi drugih građana.

 • Ne možemo da ne primetimo da takvu podršku nisu imali poljoprivrednici kada su se obratili gradonačelniku za pomoć u posredovanju prema vladi Srbije i ministarstvu poljoprivrede pred najavljene proteste u februaru. Seljaci tada nisu mogli da računaju na to da će gradonačelnik ići sa njima u Beograd kako bi pomogao u rešavanju problema, pitamo se čime su proizvođači hrane zaslužili toliko različit tretman u odnosu na proizvođače automobila.
 • Svi problemi u stočarstvu i ratarstvu su još uvek tu, ništa se nije promenilo na bolje, svi razlozi za proteste još uvek postoje, resorno ministarstvo nije učinilo ništa, a ono što je grad nepotrebno preuzeo na sebe još je u fazi obećanja, nije do kraja realizovano i strahovito kasni tako da će efekat biti zanemarljiv. Želimo da verujemo da živimo u gradu čiji će gradonačelnik jednaku podršku i pomoć pružiti svim grupama građana koji pomoć zatraže i da njegov odnos prema različitim “esnafima” neće biti selektivan u sličnim situacijama u budućnosti. Gradonačelniče, poljoprivrednici su takođe građani Kragujevca, stoga očekujemo da ćemo i mi na Gradsku pravu moći da računamo kao na svoju kuću”, poručili su iz Pokreta “Volim selo svoje”.

Narodni pokret “Volim selo svoje” ima i odbornika u Skupštini grada Kragujevca, Jovicu Radovanovića, a lista na kojoj je izbran deo je lokalne vlasti.

Tagovi:

2 thoughts on “Pokret Volim selo svoje: Zašto poljoprivrednici nemaju isti tretman kao radnici FIAT-a

 1. Verovatno zato što poljoprivrednici ne plaćaju razne gradske takse i poreze koje plaćaju preduzeća. Od poreza na promet, koji se plaća na svaku kupljenu stvar u prodavnici, poljoprivrednici plate uglavnom za neko staklo piva pred zadrugom, a na kraju, pre ovakvih saopštenja, raspitajte se koliko dece iz okolnih sela radi u Fijatu.

 2. Primetili jesu ali sta su uradili? hmmm nista.

  Ovo sa FIAT-om je degutanto.

  Sta je sa ostalim privatnim firmama i situacijama kada su radnici ostajali bez posla preko noci?

  Recimo, TAKOVO OSIGURANJE i jos gomila drugih firmi?

  Radnici su bili prepousteni sami sebi.

  Zasto se toliko sekiraju ovi na vlasti ako je privatna firma u pitanju?

  A da, svi mi gradjani dali smo neke pare za to i u nase ime ovi bivsi/sadasnji kupovali su socijalni mir?

  Zakljucak:
  Vlast i politikanti (namerno) nisu tu da nam kroje sudbine vec da naprave ambijent da svako ima podjednaku sansu da zivi i radi.
  Dakle, ovde nemamo podjednakih sansi jer su pojedini povlasceni dok drugi nisu a od svih nas a pre svega nas iz privatnog i realnog sektora se stalno nesto oduzima i uzima godinama a rezultati i uspeh je izostao – da ne kazem katastrofa i neznanje na svakom koraku.

  Dovoljno je pogledati EPS, JKP SUMADIJU, JSP KRAGUJEVAC, VODOVOD i ostale…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.