POKS u Kragujevcu obeležio slavu

Politika
  • Danas smo se okupili kako bismo obeležili slavu Pokreta obnove Kraljevine Srbije a ujedno i važan istorijski dan – Vidovdan. Vidovdan je simbol hrabrosti, ponosa i otpora, dan koji je ukorenjen u srpskoj istoriji i kulturi. To je dan kada se sećamo hrabrosti naših predaka, njihovog junaštva i žrtve koju su podneli za odbranu naše slobode i identiteta, rekao je predsednik Gradskog odbora POKS-a u Kragujevcu Milan Tanović.
  • Vidovdan nas podseća na Kosovsku bitku koja se odigrala pre više od šest vekova i Srpske div junake. Na tom bojnom polju, naši preci su se borili hrabro i bez straha, branili svoju veru, zemlju, svoje porodice I odbranili sve nas. Iako su izvojevali herojsku pobedu, cena koju su platili bila je velika. Gubitak nezavisnosti, veliko stradanje I raspeće obeležili su naš narod. Međutim, Vidovdan nas uči da se sloboda i dostojanstvo ne smeju zaboraviti i da se uvek moraju čuvati i braniti, poručio je Tanović

Predsednik POKS-a u Kragujevcu podsetio je da se na Vidovdan 1918. godine srpska zastava viorila na Beloj kući, kao i da su „tokom prvog svetskog rata saveznici iz sila Antante proslavljali Vidovdan…“ Zahvalio se kolačaru, domaćinu slave Goranu Miletiću a novom kolačaru Miodragu Novakoviću poželo da sledeće godine bude podjednako uspešan domaćin.

Fotografija: POKS Kragujevac
Tagovi:

2 thoughts on “POKS u Kragujevcu obeležio slavu

  1. POKS se ugnezdio u prostorijama nekadašnje Verkove stranke Zajedno za Šumadiju. Mislim da je i Verkova slika još uvek na zidu. Kada Verko menja stranku onda u miraz idu i prostorije. Tako je bilo već više puta. Prvo SPO, pa SDPO, pa Zajedno za Kragujevac, pa Zajedno za Šumadiju, pa Dinkićev URS, pa Stamatovićeva Zdrava Srbija, pa sada POKS (verovatno još nešto između nego ne mogu svega da se setim). Čovek je od desničara (SPO) i Vukovog potpredsednika krenuo ka regionalizaciji (ZZŠ i URS), malo se zadržao kod Stamatovićevih seoskih domaćina (Zdrava Srbija) i sada završio u stranci koja se bori za obnovu monarhije (POKS). Baš je bio „dosledan“.

  2. Vidi se da je POKS stranka puna „mladih“. Ako se pogleda slika može se zaključiti da je prosek godina oko 60. To garantuje „svetlu“ budućnost ove organizacije. Ako se uzme u obzir da poslanik POKS-a iz Kragujevca (večiti višestranački Verko) ima oko 80 godina, onda je put ka pobedi na lokalnim izborima vrlo izvestan…u Gerontološkom centru.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.