Policija: Juče u Kragujevcu nije bilo pucnjave, niti „filmske potere“

Grad

Policijska uprava u Kragujevcu ističe da su netačni medijski navodi koje su objavili pojedini portali da je danas u popodnevnim časovima u centru Kragujevca najpre došlo do pucnjave, potom do „filmske potere“ za licem koje kod sebe ima pištolj i drogu, što je navodno izazvalo paniku i uznemirenje građana.

Naime, policija je reagovala na poziv građana da se u jednom naselju u Kragujevcu nalaze dva lica koja kod sebe imaju pištolj. Na prijavljenoj lokaciji policijske patrole nisu zatekle ova lica, ali su ih u centru grada, u Ulici kralja Petra Prvog na osnovu saznanja, identifikovali i kod jednog dvadesetogodišnjeg mladića pronašli repliku pištolja. On je zadržan u službenim prostorijama i po skraćenom postupku biće priveden sudiji za prekršaje.

Napominjemo da je nevezano za prethodno prijavljeni događaj istovremeno, dok je policija tragala za ovom dvojicom mladića u centru grada, uočen je dvadesetčetvorogodišnji muškarac koji je ugledavši policijske patrole odbacio od sebe kesice u kojima se nalazila određena količina biljne materije za koju se sumnja da je marihuana, kao i manja količina bele praškaste materija za koju se sumnja da je amfetamin.

Policija je i ovog mladića dovela u policijske prostorije i nastavlja dalji rad na ovom slučaju, uz konsultaciju sa tužilaštvom.

Policijska uprava u Kragujevcu apeluje da se ne šire neistine i dezinformacije koje uznemiravaju javnost i nanose štetu policijskim službenicima koji brinu o bezbednosti svih građana.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.