Poljoprivrednici iz Šumadije: U ponedeljak krećemo iz Kragujevca ka Beogradu

Društvo Grad

Poljoprivrednici, koji su blokirali zgradu opštine Rača i zdanje Skupštine grada Kragujevca, će zajedno sa seljacima iz okolnih opština krenuti traktorima iz Kragujevca prema autoputu E-75 rano ujutro u ponedeljak, saznaje N1.

„Nama se u Rači upravo priključilo još pet traktora. Mi ćemo sa 15 velikih traktora u nedelju veče da se pridružimo Kragujevčanima ispred njihove lokalne samouprave. Zajedno sa kolegama iz okolnih opština, Jagodina, Svilajnac i Knić, krenućemo u cik zore u ponedeljak brzom saobraćajnicom do autoputa Niš-Beograd, kod ‘Kapije Šumadije’, samo ne znam da li ćemo imati goriva da stignemo do Beograda, gde se odlučuje o našim zahtevima. Do sada je potvrđen dolazak oko 110 poljoprivrednika na traktorima. Rača će i dalje biti blokirana, ali ćemo ostaviti tamo manje traktore“, kaže za N1 Milan Milošević, poljoprivrednik iz Rače.

Milošević dodaje da su „poljoprivrednici iz Rače u stalnoj komunikaciji i koordinaciji sa kolegama iz Novog Sada i Kragujevca“.

Poljoprivrednici iz kragujevačkih sela Desimirovac, Cerovac, Jarušice i Lužnice u subotu su u 13 časova blokirali centar Kragujevca i zgradu Skupštine grada. Oni potvrđuju da će konvoj od 110 traktora u ponedeljak krenuti za Beograd.

„Sve je više prijava kolega iz Šumadije da nam se pridruže. Problemi su neizdrživi u poljoprivredi. U ponedeljak krećemo za Beograd najbržom saobraćajnicom u Srbiji“, rekao je za N1 Aleksandar Babić, poljoprivrednik iz Desimirovca kod Kragujevca.

Babić dodaje da “ traktori ostaju pred Skupštinom grada Kragujevca i večeras“.

Izvor: N1, Milan Nikić; Foto: Lazar Novaković

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.