Ponoš: Brnabić najbolji Vučićev učenik, kao što je on bio Šešeljev

Politika

Predsednik stranke Srbija centar general Zdravko Ponoš izjavio je da nije iznenađenje to što je kandidat za predsednika Skupštine Ana Brnabić jer ona može da odgovori Vučićevom razumevanju čemu parlament služi.

„Za Vučića je parlament mesto gde se opozicija ponižava, gde se udara pečat na njegove odluke i sprečava diskusija o važnim temama. Brnabić je rešenje koje je dostojno njenog prethodnika Orlića. Način na koji je on upražnjvao tu dužnost može samo nekoliko ljudi da radi. Ana Brnabić je Vučićev najbolji učenik, kao što je on bio Šešljev“, rekao je Ponoš za N1.

Govoreći o ponavljanju beogradskih izbora Ponoš je naveo da očekuje da vlast izbore raspiše u vreme kada opoziciji i građanima to ne odgovara.

„Ako se raspišu za 28. april to bi već bila izborna krađa jer se uslovi ne mogu popraviti do tada. To ko raspisuje izbore ne zavisi od toga ko je predsednik Skupštine. To je smao tehnička stvar. Odluku o kadrovskim rešenjima nije saopštavao predsednik SNS-a, već običan član Aleksandar Vučić“.

Ponoš je dodao da moraju da se stvore elementarni preduslovi za održavanje izbora, a oni ne mogu da se stvore u kratkom roku.

„Mora da se najpre sredi birački spisak i otvore mediji. Mora da bude jasno šta mediji ne smeju da rade, poput toga da prenose predizborni skup SNS-a za izbore koji još uvek nisu raspisani. To može da se uradi do sledećih izbora“.

Ponoš je istakao da vlast neće odustati od zloupotreba kako na sam dan izbora tako i ranije.

„Mislim da rade na razrađivanju novih modela, ali će primeniti i prethodne u meri u kojoj budu mogli da ih sakriju, ali da mogu da pokradu izbore. Na prethodnim izborima im je trebalo da pokradu toliko da nisu mogli da sakriju. Na sledećim izborima će im trebati još više“.

Prema njegovim rečima, Vučić pokušava da skrene fokus sa beogradskih tema govoreći o Kosovu i Metohiji.

„Milošević je svojevremeno tvrdio da se Knin brani u Beogradu, a Vučić kaže da se KiM brani od Beograda. A izdali su i jedan i drugi Beograd. Tema beogradskih izbora nije Kosovo niti Vučić tu ima čime da se pohvali. Nije tema ni Vučić tema, već je tema onoliko koliko ima veze sa kanalizacijom u Borči, a ima veze“.

Ponoš se osvrnuo i na ukidanje dinara na Kosovu i Metohiji rekavši da „Vučićeva priča o tome da ne može da pošalje u evrima penzije služi za zamaskiranje onoga što je stvarno uradio, a to je izdaja Kosova“.

„Nije tema to da država ne može da pošalje novac u nekom drugom obliku. Šta bi bio problem da se novac pošalje u evrima i tako reši problem zaposlenih koji ne primaju platu već tri meseca? Od kad tamo ne funkcionišu srpske banke, svaki poslovni entitet mora da otvori račun u kosovkoj banci, a pre toga da se registruje u kosovskom APR-u. Suština je da sve što je ostalo na KiM, sve institucije, moraju da se podvedu pod prištinske“, zaključio je Ponoš.

Tagovi:

1 thoughts on “Ponoš: Brnabić najbolji Vučićev učenik, kao što je on bio Šešeljev

  1. Mislim da Ana Brnabic nije najbolja licnost za predsednicu parlamenta. Ona je koristila suvise ostar i neprikladan jezik prema neistomisljenicima. Pravo lice za tu funkciju bi verovatno bila neka nestranacka licnost koja bi garantovala ravnotezu i unela smirenost u parlament, kao na primer, neko od 14 potpisnika ProGlasa, recimo Svetlana Bojkovic ili Vladica Cvetkovic.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.