Ponoš, Zelenović i Đilas sa ODHIR-om: OEBS da bude medijator

naslov Politika

Predsednici opozicionih stranaka Zdravko Ponoš, Nebojša Zelenović i Dragan Đilas istakli su danas na sastanku sa šefom misije ODIHR Lambertom Zanijerom da bez promene izbornih uslova nema slobode i demokratije i da je neophodno stalno učešće predstavnika OEBS kao medijatora između vlasti i opozcije, saopštila je Stranka slobode i pravde.

  • Bez promene izbornih uslova nema slobode i demokratije u Srbiji. Da bi do promena došlo neophodno je stalno učešće predstavnika OEBS-a kao medijatora između vlasti i opozcije, istakli su na sastanku sa šefom misije ODIHR-a Lambertom Zanijerom predstavnici političkih stranaka koje nisu učestvovale na beogradskim izborima održanim 2.juna Zdravko Ponoš, Nebojša Zelenović i Dragan Đilas

Sastanku je prisustvovala i Sofija Mandić, ispred pravnog tima koji je sačinio nacrt pravnih mera koje se moraju usvojiti kako bi došlo do suštinskog unapređenja izbornih uslova.

Konačna verzija na kojoj radi pravni tim, na čelu sa Tanasijem Marinkovićem, biće dostavljena predstavnicima ODIHR do kraja ove nedelje.

Svi prisutni su istakli da bez međunarodnog posredovanja vlast neće ispuniti nijednu od ključnih preporuka koje su date od strane ODIHR-a i da će nastaviti sa politikom trošenja vremena kroz organizaciju raznih radnih grupa i sastanaka koje ne vode ničemu.

  • Zato je permanentno angažovanje međunarodnih posrednika neophodno kako bi problemi od medija preko kupovine glasova do pritiska na birače i biračkih spiskova mogli biti rešeni, istakli su predstavnici opozicionih stranaka na sastanku koji je održan na njihovu inicijativu.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.