PONOVO IZLAZE KRAGUJEVAČKE NOVINE

Društvo Grad

Tokom vanrednog stanja nije izlazio jedini kragujevački štampani medij „Kragujevačke novine”. Od narednog četvrtka, 21. maja „Kragujevačke” su ponovo na kioscima.

U emisiji Gostoprimnica Radija Zlatousti Miroslav Jovanović, glavnim urednikom ovog nedeljnika, kaže da se pre uvođenja vanrednog stanja redakcija borila sa višegodišnjom finansijskom krizom, kao i da je promenjena dinamika štampanja – sa nedeljne na dvonedeljne brojeve.

  • Kada je proglašeno vanredno stanje, malobrojna redakcija bila je vezana za svoje kuće. Jedan član redakcije ima preko 65 godine, troje imaju problema sa hroničnim bolestima… A i da smo radili, ne znam šta bismo pisali, pošto su informacije bile aktuelne na dnevnom nivou, što je za nedeljnik neaktuelno.

Direktorka lista Gordana Božić izjavila je FoNetu da je finansijska situacija i dalje „veoma teška“, iako su neki dugovi reprogramirani, a deo potraživanja isplaćen.

  • Iako smo i dalje u veoma teškom finansijskom pložaju, nastavićemo da štampamo novine, jer moramo da ih održimo u životu, rekla je Božić.

U međuvremenu, Kragujevačke su na konkursu za sufinansiranje medijskih sadržaja od interesa javnosti Ministarstva za kulturu i informisanje, u kategoriji štampanih medija, dobile 500.000 dinara za serijal tekstova o porodici, braku i potomstvu pod nazivom Deca su sreća.

Kragujevačkim je odobreno još 400.000 dinara na konkursu za sufinansiranje projekata Bez ograničenja – inkluzija u informisanju, namenjenog osobama sa invaliditetom.

  • To nas je dodatno motivisalo da nastavimo sa izdavanjem novina. Nadamo se da će i lokalna samouprava konačno raspisati konkurs za sufinansiranje javnog interesa u medijima, jer je Kragujevac jedini grad u Srbiji koji tu zakonsku obavezu apsolutno ignoriše, rekla je Božić.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.