Porodici Miletić obezbeđena kuća u Rekovcu – Oglasio se predsednik Opštine Rekovac povodom pisanja medija

Društvo

Aleksandar Đorđević, predsednik Opštine Rekovac, oglasio se povodom pisanja pojedinih medija u vezi sa slučajem porodice Miletić iz ovog mesta, kojima je 29. decembra izgorela kuća.

Njegovo saopštenje prenosimo u celosti:

„Istog trenutka, na lice mesta izašli su predstavnici Centra za socijalni rad Rekovac i lokalne samouprave. Cela porodica je zbrinuta u internatu srednje Poljoprivredno-veterinarske škole koji je u blizini izgorele kuće.

Predstavnici Centra za socijalni rad su istog jutra odveli decu u lokalni Dom zdravlja na pregled kod pedijatra. Naredna dva dana, cela porodica je bila u internatu, gde je imala sve uslove za život.

Nakon dva dana, porodici Miletić je obezbeđena kuća u Rekovcu koja ima dva odeljenja, kupatilo i hodnik i potpuno je normalna za život, sa izolacijom i dobrom stolarijom što znači da je veoma topla. 

Od prvog dana Centar za socijalni rad, Crveni krst i lokalna samouprava su obezbedili sve namirnice, odeću, obuću i ogrev za porodicu i odgovorno tvrdim da im je toplo i da imaju namirnice za jelo.  U međuvremenu, zajedno smo obišli jednu kuću u Belušiću kao i Tečiću ali problem i jedne i druge kuće  su  nerešeni  imovinski odnosi da bi se prodale.

U četvrtak su bili kod mene Boban i Milica i dogovorili smo se da početkom nedelje obiđemo dve kuće u Cikotu jer je Boban rekao da ne mora kuća biti u Rekovcu samo da selo ima školu i da je kuća dobra. Inače, selo Cikot ima i aktivnu školu i nije zabačeno selo bez osnovnih stvari. 

Porodica Miletić je porodica koja dugo živi u Rekovcu, nije mi poznato da su imali problem sa nekim iz Rekovca. Moram da kažem da su stanovnici Rekovca dobri domaćini, prijateljski raspoloženi prema svim ljudima, veoma gostoprimljivi i spremni da u svakom trenutku pomognu bilo kome. Nikako se ne može reći da su Rekovčani ljudi koji mrze ljude bez obzira odakle su i koje su vere ili bilo koje različitosti. Predložio sam da stručne službe utvrde štetu nakon požara i da pokušamo da njihovu kuću sredimo.

Apelujem na sve medije koje nemaju iskrene namere da pomognu ovoj porodici da ih ne zloupotrebljavaju jer je njima teže nego bilo kome jer nije lako ostati bez svog krova nad glavom – zaključio je Đorđević.

Izvor: alo.rs, Foto: Printscreen/Youtube

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.