Portal Magločistač pokrenuo jednokratnu donatorsku kampanju za proširivanje redakcije 

Društvo

Želimo da vas obavestimo da je portal Magločistač iz Subotice danas pokrenuo jednokratnu crowdfunding kampanju, koja će trajati narednih 15 dana.

Sredstva koja prikupimo biće opredeljena za pokrivanje troškova poreza i doprinosa na zarade, jer želimo da proširimo tim i zaposlimo jednu mladu novinarku ili novinara.

U ovom trenutku, to je naša preka potreba, jer smo u prethodnih godinu dana, zahvaljujući učešću u projektu Media for All koji privodimo kraju, ojačali organizacione kapacitete, povećali čitanost Magločistača, unapredili produkciju medijskih sadržaja, uspostavili mrežu saradnika iz civilnog sektora.

Da bismo nastavili dalje da rastemo i da se razvijamo, neophodno je da širimo tim. A za to nam je potrebna vaša pomoć i podrška!

Sa vama smo šest godina. Uprkos mnogim poteškoćama u prvih pet godina postojanja, Magločistač je uspeo da se profiliše kao jedini nezavisni lokalni medij koji se bavi temama od javnog interesa na analitičko-istraživački način.

Nastojimo da istinito, pravovremeno i objektivno informišemo javnost o svim važnim temama u Subotici i njenoj okolini, postavljamo u vaše ime pitanja, tražimo odgovore, i tako utičemo na donosioce odluka da probleme grada i građana – rešavaju.

Magločistač je tokom 2020. već sproveo uspešne dve crowdfunding kampanje koje su premašile naša očekivanja.

Tako zahvaljujući vama, danas imamo novu, redizajniranu internet stranicu, ali najveći benefit te dve kampanje bila je spoznaja da naš portal oko sebe već ima izgrađenu čitalačku zajednicu – vas.

Zato smo uvereni da će i ova treća biti uspešna!

Naš cilj je da prikupimo minimum 100.000 dinara, a optimalno 200.000 dinara u naredne dve nedelje, što će biti dovoljno za pokriće poreza i doprinosa na zaradu za šest meseci do godinu dana angažovanja jedne mlade novinarke ili novinara Magločistača. Neto iznos obezbeđujemo mi, od sredstava do kojih smo došli implementacijom biznis plana razvijenog u sklopu Media for All projekta.

Donacije možete uplatiti preko žiro-računa našeg udruženja građana, koje je osnivač Magločistača, a podaci za uplatu su sledeći:

Udruženje građana “Centar građanskih vrednosti” Subotica
Zrinjskog i Frankopana 21a, 24000 Subotica,
325-9500700034888-97
OTP Banka

Na koje sve načine možete podržati rad Magločistača, vidite na našoj stranici Podrži Magločistač.

Svaka donacija je dobitna kombinacija!

Za sve koji podrže rad Magločistača i posvete nam ono što je najdragocenije – svoju pažnju – pripremili smo i skropne poklone: biorazgradive kese, notese, olovke, termose, polo majice sa brendom Magločistača!

Ukoliko, pak, niste u situaciji da novčano podržite naš rad, molimo najlepše – podelite ovu informaciju na vašim društvenim mrežama.

Autor, Foto: Magločistač

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.