Poskupljenje vode od 1. marta

Grad

Od 1. marta Kragujevčani će skuplje plaćati korišćenje i prečišćavanje vode, kao i usluge kanalizacije. Gradsko veće dalo je, naime, saglasnost, na odluku Nadzornog odbora JKP Vodovod i kanalizacija o promeni cena vode, kanalizacije i prečišćavanja otpadnih voda.

Građani će umesto sadašnjih 65,32 dinara kubik vode plaćati 75,12 dinara. Usluge kanalizacije kao i prečišćavanja otpadnih voda umesto 21,10 koštaće 25,19 dinara.

Veći računi stizaće i preduzećima, preduzetnicima i zanatlijama. Njih će kubik vode umesto 122,36 koštati 140,71 dinar. Usluge kanalizacije i prečišćavanja otpadnih voda poskupeće im sa 40,90 na 47,04 dinara.

Za takozvane spoljne potrošače u Kniću i Rogotu takođe će od 1. marta važiti uvećane cene. Knićani će umesto 62,90 vodu plaćati 72,34 dinara, a žitelji Rogota umesto 87,78 čak 100,84 dinara.

U odluci Nadzornog odbora JKP Vodovod i kanalizacija navodi se da su navedene cene obračunate bez vodnog doprinosa koji je propisan republičkom uredbom.

Kao razlog za povećanje cena usluga u odluci se navode poskupljenje električne energije, hemikalija, goriva, komunalne opreme i sirovina, a sve u cilju održavanja nivoa kvaliteta i kvantiteta usluga. Inače, u Kragujevcu su od 1. januara poskupeli parkiranje, odvoženje smeća i usluge groblja. Zahtev za povećanje cene pre nekoliko dana gradu je uputila i kragujevačka toplana.

Tagovi:

2 thoughts on “Poskupljenje vode od 1. marta

  1. Ovo je vec drugo ili trece poskupljenje u vrlo kratkom roku sto se tice Vodovoda.
    Kada bi zarade (ne plate) isto tako isle i pratile poskupljenja svega i svacega onda ne bih imao nista protiv.

  2. Gospodo iz glasa Šumadija nisu tačne vaše objave kao i drugih medija , cenu vode sa kanalizacijom su domacinstva u Kragujevcu od avgusta 2022 do marta 2023 plaćala 99,20 dinara a od marta 2023 će plaćati oko 125,00 dinara što je povećanje cene preko 50 pošto za par meseci . U vodovodu je čisti javasluk i lopovluk , u naselju Petrovac vodomeri nisu očitani od jula 2022 do sredine marta 2023 god. Niti dostavljeni računi građanima, voda se zaracunava napamet ne prema utroška, zaracunava se nekakav fantomski rastur iako se vodomeri ne obitavaju, Ponovo se počinje krasti novac građanima kao ranije za taj izmišljeni rastur. 2017 god. su građanima tog naselja naplatili preko 30 pošto utrošene vode na ime rastura dok se nisu pobunili nakon čega su prestali sa time i sada počeli ponovo iako nisu ocitavali vodomere i dostavljati račune 8 meseci . Pri tome izvode radove na kanalizacionoj mreži ostave ulice sa kanalom i rupama po sredini a ne u stanju u kom su prvobitno bile nakon čega lazu građane da nemaju tampona da iste reše, primer ulica Sandora Petefija nije rešena od septembra 2022 do danas . Sramota za grad da je takav odnos jednog javnog preduzeća do građana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.