Potpisan sporazum o saradnji lokalnog ombudsmana i gradskog pravobranilaštva

Društvo Grad

Kragujevac, ponedeljak 27. martKancelarija lokalnog ombudsmana grada Kragujevca i Gradsko pravobranilaštvo grada Kragujevca su potpisali Sporazum o saradnji u oblasti medijacijeposredovanja u slučajevima zaštite ljudskih i manjinskih prava i postupanja pred preduzećima, organima i ustanovama koje se finansiraju iz gradskog budžeta.

Cilj Sporazuma o saradnji je smanjenje broja sudskih postupaka u sporovima građana pred gradom, organima, preduzećima i ustanovama koje finansira grad i njihovo rešavanje postupkom medijacije. Na ovaj način će biti moguće rešavanje sporova koji se odnose na povredu ljudskih i manjinskih prava koja su narušena aktima, radnjama ili nečinjenjem organa, ustanova ili preduzeća čije finansiranje obezbeđuje grad Kragujevac.

Kancelarija lokalnog ombudsmana grada Kragujevca ima tri licencirana medijatora koji će na osnovu svog Sporazuma učestvovati u mirnom rešavanju sporova u slučajevima u kojima postoji inicijativa građana za ovim postupkom.

  • Postupkom medijacije ćemo građanima obezbediti lakše i brže rešavanje sporova, bez administrativnog odugovlačenja i troškova. Važno je da građani prepoznaju koristi medijacije kao najboljeg načina da ostvare svoja prava. Tekovina posredovanja je mlada i nova u našem sistemu i nama je da ubuduće učinimo sve da je približimo građanima, rekla je ovim povodom Jelena Milivojević, lokalni ombudsman grada Kragujevca.

Sporazum o saradnji u uspostavljanju medijacije su potpisale Jelena Milivojević, lokalni ombudsman grada Kragujevca i Nela Jeremić Ilić, vršilac funkcije gradskog pravobranioca grada Kragujevca. Potpisivanju je prisustvovao Miroslav Petrašinović, predsednik Skupštine grada Kragujevca, članovi gradskog veća Kragujevca, direktori preduzeća i ustanova u nadležnosti grada.

Tagovi:

3 thoughts on “Potpisan sporazum o saradnji lokalnog ombudsmana i gradskog pravobranilaštva

  1. Ono kad nemas pametnija posla i kada bi trebalo da radis svoj posao… ti radis nesto besmisleno i sto bi trebalo vec da se podrazumeva i da radis.

  2. Narod misli da ove izabrane funkcionerke iz SNS a sredjuju, kad ono, ne. Tek će sad da počnu. Da nije žalosno bilo bi smešno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.