POTPISAN UGOVOR O FINANSIRANJU PROJEKTA ZA POVEĆANJE ZAPOŠLJIVOSTI MLADIH

Društvo Grad

Ugovor o finansiranju projekta “Povećanje zapošljivosti mladih kroz model poslovnih simulacija i prenosivih veština“ potpisali su u Beogradu ministar omladine i sporta Vanja Udovičić a u ime grada Kragujevca, Stefan Nikezić, pomoćnik gradonačelnika za unapređenje položaja mladih u lokalnoj samoupravi. Ovo je projekat kojim je grad Kragujevac aplicirao kod Ministarstva omladine i sporta, i za koji je u odnosu na ostala 22 projekta drugih gradova, dobio najviša novčana sredstva – 3 158 000 dinara.

Projektom koji je izradila Gradska uprava za upravljanje projektima, održivi i ravnomerni razvoj u saradnji sa Biznis inovacionim centrom, planiramo da mladim nezaposlenim sugrađanima starosti do 30 godina pomognemo da osnuju pet kompanija, kazao je Stefan Nikezić. Planirano je da svaka kompanija ima po tri zaposlena. Njima će biti pružena sva finansijska, tehnička i logistička pomoć, kako bi njihove kompanije bile održive i konkurentne na tržištu rada u budućnosti. U sklopu projekta Grad će organizovati i stručnu praksu za mlade koji žele da rade i da se bave proizvodnim poslovima sa mogućnošću stalnog zaposlenja, a svi koji su budu prijavili na konkurs proći će obuke koje se tiču pokretanja posla, timskog rada, odnosa sa javnošću, veština poslovanja i druge. Detaljne informacije o uslovima i načinu prijave i učestvovanja na konkursu za dodelu dobijenih sredstava od strane Ministarstva omladine i sporta, biće poznate u narednom periodu i objavljene na sajtu grada Kragujevca, izjavio je Stefan Nikeziić, pomoćnik gradonačelnika za unapređenje položaja mladih u lokalnoj samoupravi.

Inače, Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije je u cilju razvijanja ličnih potencijala mladih i ostvarivanja opšte društvene dobrobiti za finansiranje projekata iz omladinske politike opredelilo 39,6 miliona dinara za 22 projekta.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.