Potpisani ugovori za projekte u oblasti zdravstvene zaštite

Grad

Predstavnici pet udruženja potpisali su danas Ugovore o finansiranju ili sufinansiranju projekata u oblasti zdravstvene zaštite za 2021. godinu koje je podržao grad Kragujevac. Ugovore je u ime grada potpisala članica Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu dr Gordana Damnjanović.

  • U oblasti zdravstvene zaštite ove godine je pet udruženja dobilo podršku lokalne samouprave a iz gradskog budžeta je za ove namene opredeljeno 750.000 dinara. Imajući u vidu da je grad Kragujevac već šestu godinu zaredom dobio priznanje za najhumaniju sredinu u oblasti dobrovoljnog davalaštva, podržali smo dva udruženja koja okupljaju dobrovljne davaoce krvi, rekla je dr Damnjanović.

Za organizaciju najvećeg kongresa „Oktobarske zdravstvene dane“ koji okuplja oko 1.500 stručnjaka iz zemlje i inostranstva, podršku je dobila Okružna podružnica Srpskog lekarskog društva, kao i organizacija Omladina JAZAS- koja promoviše reproduktivno zdrvlje mladih.

  • Nekoliko godina unazad aktivni učesnik konkursa je i Udruženje osoba sa autizmom, koje je i ove godine dobilo podršku, jer je omogućio socijalnu inkluziju, prevenciju diskriminacije i bolji položaj osoba sa autizmom u našem gradu, objasnila je dr Damnjanović.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.