Povodom Svetskog dana borbe protiv melanoma  Dermatološka ordinacija Margo medika nova dodeljuje 3 besplatna pregleda mladeža

Društvo Grad naslov

Dermatološka ordinacija Margo medika nova rad zasniva na dugogodišnjem iskustvu  Prim.dr Gordane Savčić, usavršavanjima  u zemlji I inostranstvu, kongresma i seminarima  za inovacije u oblasti  dermatovenerologije I estetske medicine gde  pacijenti imaju na jednom mestu specijalističke preglede, preglede mladeža, radiotalasnu hirurgiju  kože  kao I primenu najnovijih procedura iz oblasti estetike, antiaginga I kozmetologije.

U Srbiji se godišnje dijagnostikuje otprilike oko 700 pacijenata sa melanomom, od kojih oko 200 metastazira i pređe u četvrti stadijum

Iako se melanom otkriva vrlo jednostavnim i bezbolnim pregledom uz pomoć dermoskopa, mnogi pacijenti prekasno zatraže pomoć, što značajno otežava lečenje i negativno utiče na krajnji ishod.

Opšta prevencija podrazumeva zdrav stil života, odnosno umereno zdravu ishranu, bez duvana i alkohola, stresa i slično, dok se posebni oblici prevencije svode na izbegavanje ultraljubičastog zračenja.

Ultraljubičasto zračenje je prisutno u sunčevim zracima, a emituju ga i solarijumi i lampe za manikir.

Kada se dijagnostikuje melanom moguće je da pacijent bude u prvom, drugom, trećem ili četvrtom stadijumu. U prvom imamo samo redovne preglede kao i u drugom A, dok bi od drugog B do četvrtog stadijuma, zaključno sa trećim D, trebalo primati adjuvantnu terapiju koja smanjuje rizik od recidiva.

Po preporuci dermatologa osobe svetle puti i one koje imaju više od pedeset mladeža po telu – treba da idu na preglede jednom godišnje, dok ostalima sugerišu povremene samopreglede, nakon kojih, ako posumnjaju ili utvrde promene, treba da se jave dermatologu.

Znaci za alarm su: promena boje mladeža, uvećanje mladeža, kao i promena njegovog oblika. Melanom može biti najčešće crn ili braon, ali može biti i crven, pa ponekad i bez pigmentacije, kada se teže utvrđuje.

Melanom je karcinom koji se, statistički, u približno podjednakom broju slučajeva javlja kod oba pola. Sve je veći broj mladih koji obolevaju od melanoma. Po učestalosti javljanja, on je drugi karcinom u periodu od 15. do 29. godine života, a prvi u dobi od 25. do 29. godine.

Povodom Svetskog dana borbe protiv melanoma u saradnji sa dermatološkom ordinacijom Margo medika nova dodelićemo 3 besplatna pregleda u ovoj dermatološkoj ordinaciji koji će se obaviti u ponedeljak, 20.maja ove godine, na svetski dan borbe protiv melanoma. Ukoliko Vam je potreban pregled mladeža neki savet ili preventivni pregled pre odlaska na letovanje pravo je vreme za to. Pregledi se mogu zakazati na telefon 069/362 48 93, a dobitnici pregleda svoj pregled mogu da obave u ponedeljak u periodu od 10-14 h navedenog dana.

Kako bi postali potencijalni dobitnik besplatnog pregleda potrebno je da u komentaru na našoj FB stranici ispod ove objave napišete koliko često idete na pregled mladeža i da li to radite pred odlazak ili povratak sa letovanja ili jednostavno navedete ime osobe kojoj bi takođe ovaj pregled značio. Izvlačenje dobitinika u petak u 12h. Srećno !!!

       Nauka u službi zdravlja I lepote je imperativ našeg rada Margo medika nova.

PR tekst

Tagovi:

1 thoughts on “Povodom Svetskog dana borbe protiv melanoma  Dermatološka ordinacija Margo medika nova dodeljuje 3 besplatna pregleda mladeža

  1. Sve pohvale što se građani podsećaju o važnosti preventivnih pregleda mladeža.
    Treba i češće tokom godine organizovati i predavanja, kako bi se još više doprinelo podizanju svesti kod građana o ovom problemu koji nije nimalo bezazleno
    IMoram priznati, da nikada nisam išla na pregled mladeža jer ih nemam vidljivih ili bar mislim da ih nemam negde na koži.
    Sve pohvale autoru ovog teksta i akciji koju sprovodi Dermatologija ordinacija,,Margo Medika nova,,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.