POVREĐENI UČENIK TEHNIČKE ŠKOLE PUŠTEN IZ BOLNCE

Društvo Grad

Slučaj u Prvoj tehničkoj školi i zvanično rešava Više javno tužilaštvo. Šesnaestogodišnji R. R. dobio udarac pesnicom u glavu i pao na pod bez svesti

SLUČAJ vršnjačkog nasilja u Prvoj tehničkoj školi u Kragujevcu, kada je na času fiskulture povređen šesnaestogodišnji R. R. u ponedeljak je i zvanično preuzelo Više javno tužilaštvo u ovom gradu. Sedamnaestogodišnji učenik trećeg razreda ove škole, osumnjičen za nanošenje teških telesnih povreda đaku drugog razreda, biće saslušan pred sudijom za maloletnike Višeg suda.

Povređeni R. R. u ponedeljak je otpušten sa odeljenja neurohirurgije, njegovo stanje je dobro i upućen je na kućno lečenje, kazala nam je Vanja Đorđević, portparolka Kliničkog centra u Kragujevcu.

U Prvoj tehničkoj školi, kako su nam rekli, i sami su preduzeli mere za sankcionisanje aktera ovog nemilog događaja. Kažu da je najvažnije da je povređeni učenik dobro i da je pušten iz bolnice.

Šesnaestogodišnji R. R. je posle kraće svađe sa učenikom iz starijeg razreda dobio udarac pesnicom u glavu, pao na pod bez svesti i hitno prebačen u Urgentni centar gde je ustanovljeno da je zadobio potres mozga. Incident se desio u četvrtak po podne, na zajedničkom času fiskulture učenika drugog i trećeg razreda.

PREDLOŽILI ISKLjUČENjE –  ŠKOLSKI tim predložio je da se učenik trećeg razreda isključi iz škole, a o tome će odlučivati i Odeljensko i Nastavničko veće. Postoji mogućnost da ovaj đak dobije i strogi ukor, a zakonski rok za donošenje takve odluke u školi je 30 dana.

– Na osnovu podnete prijave policije, protiv sedamnaestogodišnjaka je pokrenut postupak zbog sumnje da je naneo teške telesne povrede – kazala nam je Vesna Đorđević, portparolka Višeg javnog tužilaštva u Kragujevcu.

Ona pojašnjava da je taj postupak u redovnoj proceduri i da će po zahtevu Tužilaštva osumnjičeni biti saslušan pred sudijom za maloletnike Višeg suda.

Škola je ranije saopštila da je policiji prosleđena kopija snimka ovog incidenta koji su zabeležile sigurnosne kamere.

– Donet je zaključak o pokretanju disciplinskog postupka protiv učenika trećeg razreda. O samom incidentu, kao i daljim potezima raspravljao je školski tim za zaštitu dece od diskriminacije, nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja, sastavljen od roditelja, nastavnika, školskog pedagoga, psihologa – kaže v. d. direktora Zoran Zorić.

Izvor: Večernje novosti

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.