Pozorišni susreti gimnazijalaca Srbije

Kultura

Gimnazijalci iz cele Srbije izvešće 12 predstava u Knjaževsko srpskom teatru od 7. do 12. maja, u terminima od 12, 15 i 18 časova. Cena ulaznica za predstave je 100 dinara. Ovogodišnji Pozorišni susreti održavaju se pod sloganom ,,Četvrt veka pozorište čeka”.

Posle poslednje predstave, svakog dana, u učionici Prve kragujevačke gimnazije biće održan Okrugli sto na kojem će sa predstavnicima dramskih grupa koje su se tog dana predstavile publici razgovor voditi učenici iz „Sopčeta” i „Đačkog parlameta”.

Tročlani žiri u kojem su Marko Misirača, reditelj, Ivan Vidosavljević, glumac, i Milica Majstorović, glumica, odabraće najbolje i dodeliti im nagrade na ovogodišnjim Pozorišnim susretima učenika gimnazija Srbije.

Pozorišni susreti su takmičenje republičkog nivoa dramskih sekcija gimnazija Srbije koje se održava od 1996. godine. Manifestaciju organizuje Prva kragujevačka gimnazija pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Grada Kragujevca.

Organizovanjem Susreta se prvenstveno bave učenici Prve kragujevačke gimnazija u okviru organizacija ,,Sopče” i ,,Đački parlament”. Učenička organizacija „Sopče“ učestvuje u organizacji Pozorišnih susreta od osnivanja, 2001. godine, uz pomoć Đačkog parlamenta.

„Voleli bismo da uz Vašu pomoć uvedemo mlade ljude Kragujevca i Srbije u magiju dramske umetnosti i otvorimo im nove vidike“, poručuju kragujevački gimnazijalci.

Tekst: Snežana Milisavljević
Plakat: Prva kragujevačka gimnazija

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.