Predavanje „Vandalizam i huliganstvo“ u OŠ “Mirko Jovanović“

Društvo

Uokviru kampanje „Vandalizam i huliganstvo“ koju partnerski sprovode grad Kragujevac, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Gradsko pravobranilaštvo i Komunalna milicija, u OŠ “Mirko Jovanović“, održano je drugo po redu predavanje.

Aerodrom je jedno od većih gradskih naselja a Osnovna škola “Mirko Jovanović“ škola sa velikim brojem učenika i zato je važno sprovesti edukaciju na temu huliganstva i vandalizma. Na ovaj način želimo da deci približimo problem sa kojim se susrećemo a tiče se održavanja javnih površina, očuvanja dečjih igrališta i otvorenih terena za male sportove, kazao je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport.

Sa partnerima u kampanji, upravo kroz ovakve edukacije i predavanja pokušavamo da deci približimo obavezu da sačuvaju ono što smo zajedno izgradili, da pored svih prava koje imaju, imaju i obaveze prema svom gradu i ovom društvu. Moraju da znaju da neke sprave na dečjim igralištima nisu prilagođene njihovom uzrastu i da su namenjene mlađima, koji su možda, njihova braća i sestre i da ih baš zbog njih sačuvaju, poručio je Stevović.

Ovakva predavanja imaju veliki značaj i za školu i za učenike, naročito starijih razreda, kaže Nenad Milovanović, direktor OŠ “Mirko Jovanović“. Za decu je važno da nauče da cene i poštuju i podignu svest o odgovornosti i prema školskom inventaru posebno, jer je škola nedavno renovirana.

U okviru kampanje a u cilju pojačane kontrole vandalizma i sprečavanja oštećenja mobilijara na dečijim igralištima, Komunalna milicija grada Kragujevca sprovodi pojačane aktivnosti. Broj telefona na koji građani mogu da prijave vandalizam je 0602340115.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.