Predrag Sazdanović demantuje tvrdnje o brojnim tužbama za preminule

Doba korone Društvo

Hirurg dr Vladan Đorđević, koji radi u UKC Kragujevac, poznat je široj javnosti kao jedan od retkih kragujevačkih lekara koji je smeo da se oglasi u medijima i na protestima od početka pandemije, kada je presahla svaka vrsta informacija iz ovog Kliničkog centra.

Đorđević je sada objavio da je „na adresu UKC Kragujevac, stigla ‘hrpa’ tužbi, te da toj ustanovi sada ‘prete“ milionski troškovi na ime odštete.

Tragom teksta obratili smo se dr Đorđeviću, koji kaže da je promašena poenta njegove objave na Tviteru.

  • Želeo sam da ukažem na obavezu da zdravstveni radnici moraju da se vakcinišu, a ne da to ispadne tako „dramatično“. Lekari i ostali zdravstveni radnici bi morali da prednjače u vakcinaciji, a „ostalo“ je malo istrgnuto iz konteksta. Činjenica je da su se neki ljudi zarazili u ustanovama u koje su došli kao nekovid pacijenti, ali ne bih sada nagađao koliko njih je bilo i u našem Kliničkom centru. Na kraju, takva stvar može lako da se proveri kod nadležnih, kaže doktor Đorđević za „Danas“.

I, zaista njegova Tviter objava, od koje sve poteklo – od „milionskih tužbi“ do „limenih kovčega“ počinje sa tim da se u Grčkoj i Francuskoj uvodi obavezna imunizacija za zdravstvene radnike. Međutim, njegova tvrdnja da se „tako nešto lako može proveriti kod nadležnih organa“ je zasad preoptimistična, mada se kragujevački UKC oglasio po ovom pitanju:

  • S obzirom na navode u pojedinim medijima da je UKC Kragujevac primio veliki broj tužbi povodom lečenja pacijenata obolelih od zarazne bolesti kovid 19, najoštrije demantujemo takve navode kao neistinite i zlonamerne… UKC Kragujevac je imao najbolje rezultate lečenja pacijenata među ostalim zdravstvenim ustanovama u kovid sistemu u Srbiji, stoji između ostalog u saopštenju koje je 15. jula potpisao v. d. direktora UKC Kragujevac doktor Predrag Sazdanović.

Inače, povodom čitavog ovog slučaja list „Danas“ se obratio i portparolima Osnovnog javnog tužilaštva i Policijske uprave u Kragujevcu koji su, u dogledno vreme, obećali odgovor na naše pitanje, ako ima ovakvih slučajeva.

Portparol Osnovnog suda u Kragujevcu je na odmoru (nema zamenu) ali smo nezvanično i iz ove institucije saznali da nema takvih slučajeva, ili da barem niko za njih u ovom sudu nije ni „čuo“.

Opšti je utisak da do zabuna, nagađanja, pogrešnih (re)interpretacija… ne bi ni dolazilo da je komunikacija novinara i medija sa upravom UKC Kragujevac, ne lakša – nego da uopšte postoji.

Hirurgu stigao „poziv“

U razgovoru za Danas dr Vladan Đorđević (koji u četvrtak nije bio na poslu) rekao je da su mu kolege javile da je stigao neki poziv za njega „koji lično mora da primi“. Obećao je da će kad stigne na posao i pogleda „poziv“ ekskluzivno javiti šta je sadržaj tog papira.

Piše: Zoran Mišić, Danas
Tagovi:

1 thoughts on “Predrag Sazdanović demantuje tvrdnje o brojnim tužbama za preminule

  1. Pratila sam njegove tvitove (dok me nije blokirao jer mu je skrenuta pažnja da iznosi tvrdnje koje uznemiruju javnost) ne čudi ovakav razvoj situacije. Ja bih zabranila iznošenje informacija iz bolnica tako nekontrolisano posebno u kriznim situacijama. Sasvim očekivan razvoj događaja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.