PREDSEDNIK OPŠTINE KNIĆ PODNEO OSTAVKU

Politika

Predsednik opštine Knić Miroslav Nikolić, koji je kadar Srpske napredne stranke,  podneo je danas pisanu ostavku na tu funkciju. odnetu ostavku, Nikolić će  odbornicima Skupštine opštine Knić  oficijelno da obrazloži na sednici lokalnog parlamenta zakazanoj za 23. maj.

Nikolić,  koji je i vlasnik privatne firme „Gruža agrar“,  potvrdio je Glasu Šumadije da je podneo opstavku na mesto predsednika Opštine Knić. Ostavku je, kaže, podneo “ iz ličnih razloga“: svojevremeno je imao veliku porodičnu tragediju, a istovremeno ima i velike poslove u svojoj firmi, koje je sve teže uskladiti sa obavezama na gradonačelničkoj funkciji.

  • Imam u opštini odličan tim, koji čine mladi i obrazovani ljudi, tako da ima ko da me nasledi. Ostajem odbornik Skupštine opštine i nastaviću da učestvujem u radu lokalne samouprave, a time i u realzaciji velikog broja kako započetih, tako i planiranih projekata u Kniću, rekao nam je Nikolić.

Glas Šumadije, medjutim, saznaje da je Nikolić Agencija za borbu protuiv korupcije pre izvesnog vremna ustanovila da je Nikolić u sukobu interesa, jer je subvencije iz opštinskog budžeta koristio za poslove svoje privatne firme. Nikolić, pak, tvrdi da je za poslednje dve i po godine protiv njega podneto 30 anonimnih krivičnih prijava, kao i da subvencije jeste koristio, ali da je reč o podsticajima koje opština Knić, u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, davala za otvaraanje novih radnih mesta. Napominje da su sve procedure prilikom realizacije ovog projketa sprovedene u skladu sa zakonom.

Predsednik Opštinskog odbora Narodne stranke Radoje Cvetić podseća da je Nikolić drugi predsednik opštine Knić iz Srpske napredne stranke, u istom odborničkom sastavu, koji podnosi ostavku. Tako će Knić u tri godine dobiti trećeg predsednika opštine.

  • Ovo pokazuje svu neodgovornost i nesposobnost SNS-a da odgovori obavezama koje proizilaze iz vršenja vlasti. Posledice ovako neodgovorne vlasti odavno već osećaju svi gradjani opštine Knić, kaže Cvetić.
Piše: Zoran Radovanović
Tagovi:

6 thoughts on “PREDSEDNIK OPŠTINE KNIĆ PODNEO OSTAVKU

  1. Za razliku od svih Miroslav je domacin za primer, koji je u politiku usao kao uspesan covek ! Za njegove ljudske kvalitete, znaju svi koji su imali priliku da ga sretnu! Domacin, obrazovan, elokventan, pristupacan, radan i vredan, plemenit…olicenje pravog Gruzanina,Srbina kojim se ponosimo !

    1. Nažalost ništa od toga nije tačno, to najbolje znaju oni koji su ga malo bolje upoznali.

  2. Ovo je najveće zlo koje je pogodilo opštinu Knić. Kakav elokventan,plemenit, obrazovan… Od škole nema ništa. Isteran iz policije jer je svojevremeno pretukao neke ljude. Isteran iz policije ej. Koliko je plemenit pitajte zaposlene u opštinskoj upravi,Kako se ponašao prema ljudima, kako je maltretirao zaposlene, kako ih je tajno snimao pa i o tom slučaju postupak vodio ombudsman Šabić. A o elokvenciji ne treba trošiti reči. Pa dete u drugom razredu osnovne škole je rečitije od ovog tipa. Sramota i bruka, zlo od čoveka i daleko mu lepa kuća.

  3. Knic. Jedna ulica u kojoj se nalazi opstina i budzetlije koji nista ne rade. Pored te jedne puste ulice imamo bedu i sirotinju po okolnim selima. Jedna od najnerazvijenijih opstina u regionu evrope.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.