Predsednik SO Topola smanjuje svoju platu

Grad

Predsednik Skupštine opštine Topola Dragan Jovanović je saopštio da je predložio smanjenje svoje plate, tako što bi ubuduće primao prosečnu zaradu na nivou opštine Topola. On je svoj predlog izneo na konsultacijama sa šefovima odborničkih grupa u Skupštini opštine Topole.

 • Kao predsednik Skupštine opštine Topola sam predložio, a predstavnici svih odborničkih grupa su prihvatili, da novčana naknada predsednika SO bude smanjena sa sadašnjih 118.000 dinara na visinu prosečne plate na nivou opštine Topola.  Mišljenja sam da predsednik SO treba da ima primanja koliko ima prosečan građanin ove opštine. Visina ove prosečne plate za prethodni mesec, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, iznosila je oko 72.000 dinara u Topoli, saopštio je Jovanović.

Jovanović je ocenio da je to „pravi korak da i kolege u susednim opštinama primaju svoje plate ili naknade iz opštinskih budzeta u onom iznosu, koliko prosečno primaju i njihovi sugrađani u toj opštini ili gradu“.

On je najavio da će se njegov predlog naći pred odbornicima na  trećoj redovnoj sednici SO Topola koja će biti održana 29. maja.

Jovanović je saopštio da će se na dnevnom redu te sednice naći rebalans budžeta opštine, kao i izveštaji o radu i usvajanje planova rada svih javnih ustanova na teritoriji opštine Topola.

Među „važnim“ tačkama Jovanović je naznačio i ugovor o parkiring uslugama u Topoli.

 • Složili smo se da razmatramo izveštaj o radu i funkcionisanju parkinga u Topoli i da upoznamo odbornike da je Opštinsko pravobranilaštvo pokrenulo postupak za poništavanje ugovora o parkiranju u opstini Topola.

Iz opozicije u Topoli su nebrojeno puta ukazivali na problem sa ugovorom o javno-privatnom partnerstvu opštine i preduzeća Savant d.o.o Beograd.

Odbornik opozicione grupacije „Novi ljudi- Topola naša zemlja“ Ivica Karić je rekao našem portalu da je ugovor koji je zaključen na deset godina, a lane produžen, vrlo nepovoljan za opštinu, budući da čak 90 odsto prihoda ubira „Savant“, a tek deset odsto opština Topola. Karić je napomenuo da je takav ugovor produžen 2023. godine bez odluke opštinskog veća i skupštine.

Tagovi:

1 thoughts on “Predsednik SO Topola smanjuje svoju platu

 1. Demagogija. Klasična djilkoška demagogija, koja i liči na ovog tipa.
  Zašto tražiš od odbornika da donose nezakonite odluke. Oni ti nisu ni utvrdjivali visini zarade, nisu ni odredjivali koeficijent za obračun, ni osnovicu. On tera odbornike da nezakonito postupaju. Kakve oni veze imaju sa ovim. Sve je to uredjeno zakonima. Ako iskreno želi da se odrekne dela zarade može da taj višak uplaćuje u dobrotvorne svrhe, da lično vraća u budžet opštine, kako god on odluči.
  Drugo, nameće se pitanje od čega živi ovaj „funkcioner“? Ako ima privatni biznis pored ovog posla, onda nije u ravnopravnom položaju sa drugim funkcionerima, koji imaju samo tu platu.
  I treće, ovo je najobičnija prevara. Odete na sajt agencije za sprečavanje korupcije i vidite da on prima punu platu kao narodni poslanik u iznosu 169.138,00RSD i kao odbornik i predsednik skupštine Opštine Topola 58,750,00 dinara.
  Ovo je stvarno najobičniji djilkoš.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.