Predstava „Vetar” u Pozorištu za decu

Kultura

Danas, u subotu, 2. oktobra, u standardnom terminu Pozorišta za decu Kragujevac – tačno u podne, biće izvedena najnovija ovosezonska premijera ove kuće predstava „Vetar” u režiji Anđelke Nikolić.

Reši zagonetku: „Ja izađoh na srebrno gumno i udarih u zlatne svirale; svak me ču, a niko ne vide”. Da li su ti neke reči nepoznate? Upitaj svoje roditelje, ako ni oni ne znaju – upitajte zajedno njihove roditelje. Kako izgleda drvo kada duva vetar, a kako kada ga nema? Pokaži svojim telom. Izađi iz pozorišta. Zatvori oči i oseti vetar na svom obrazu. Šta misliš, koliko dece na svetu u ovom trenutku oseća kako im taj isti vetar miluje obraz? Pošalji po vetru neku lepu misao drugom detetu (možda je to neka tvoja drugarica ili drug koji živi u drugom gradu ili zemlji).

Zapitaj se: da li postoje još neke važne stvari ili pojave koje ne možemo lako da vidimo – ali ih osećamo? Ovo ne moraš da nam kažeš, važno je samo da znaš, kaže i inspiriše mališane rediteljka Anđelka Nikolić.

Režija: Anđelka Nikolić

Scenografija i kostim: Ana Kolbjanova

Muzika: Lazar Novkov

Dizajn svetla: Radomir Stamenković

Scenski pokret: Isidora Stanišić

Grafičko oblikovanje i rekvizita: Lazar Stanojević

Izrada kostima: Jelena Pavlović

Fotografija: Lazar Stanojević

Igraju:

Dubravka Brkić

Milica Redžić Vulević

Petar Lukić

Premijera predstave „Vetar” bila je 15. septembra ove godine, predstava traje 35 minuta i namenjena je deci uzrasta tri i više godina.

Foto: PZDKG
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.