Predstavljanje knjige „Sloboda je čovekova suština“

Kultura

Autori Vladimir Marović i Slobodan Sadžakov predstaviće knjigu „Sloboda je čovekova suština“ , 8. februara, u četvrtak, u 20 časova u Kontakt galeriji Studentskog kulturnog centra Kragujevac.

Kroz prizmu kritičnosti, autori ovom knjigom opisuju niz aspekata društvenog života u prvim godinama našeg milenijuma, stavljajući naglasak na popularnu i alternativnu umetnost, posebno muziku.

Vladimir Marović je rođen 1975. godine u Kraljevu. Diplomirao je na katedri za filozofiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, a potom magistrirao radom na temu „Uticaj moći i autoritarnosti na politički život prema teoretičarima kritičke teorije društva“ na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Profesor je filozofije u Gimnaziji Kraljevo i dugogodišnji je građanski aktivista.

Slobodan Sadžakov je rođen 1974. godine i profesor je Uneverziteta u Novom Sadu. Do sada je objavio knjige: „Novozavetni moral“, „Egoizam – etička studija o moralnim principima kapitalizma“ i „Lavirint slobode – narcizam, altrizam, ljubav“, kao i dva univerzitetska udžbenika – „Filozofija obrazovanja“ i „Uvod u etiku“.

U programu učestvuju prof. dr Lino Veljak, recenzent, Miroslav Miletić, novinar i autori.

Pripremila: Lidija Kolarević
Info i plakat: SKC Kragujevac

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.