Predstavljen je projekat „Obogatimo kulturno stvaralaštvo slepih“

Grad

Uprostorijama Okružne organizacije Saveza slepih predstavljen je projekat „Obogatimo kulturno stvaralaštvo slepih“. Reč je o inovativnom projektu koji predstavlja osnov za kulturno unapređenje slepih i slabovidih lica svih starosnih grupa da kroz svoj lični i društveni razvoj postignu veću uključenost u tokove društvenog i kulturnog života grada Kragujevca. Promociji projekta u ime grada prisustvovala je članica Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu dr Gordana Damnjanović.

  • Promocija ovog projekta podržanog iz budžeta grada dobar je pokazatelj da smo godinama unazad sarađujući u oblasti socijalne i zdravstvene zaštite dostigli određene kriterijume i merila na koja nas obavezuje ratifikovana Konvencija o pravima osoba sa invaliditetom u našoj zemlji, rekla je dr Damnjanović, članica Gradskog veća.
  • Kultura je melem za dušu, a svaki pojedinac ima potrebu za njom ali i potrebu da se na neki način afirmiše i da svoj doprinos. Pored toga, ovakvim i sličnim projektima osim što se ispunjavaju osnovne potrebe i ostvaruje nadogradnja pojedinca, slabovide i slepe osobe imaju veću vidljivost i bolju socijalnu inkluziju, zaključila je dr Damnjanović.

Ana Radaković, sekretar Okružne organizacije Saveza slepih Kragujevac kaže da je ”Obogatimo kulturno stvaralaštvo slepih” prvi projekat iz oblasti kulture koji finansira grad.

  • U godini kada obeležavamo dva važna jubileja – 75 godina postojanja Saveza slepih Srbije i 50 godina Biblioteke za slepe, projektnim aktivnostima u prethodna četiri meseca unapredili smo i obogatili život slepih i slabovidih sugrađana, članova našeg udruženja. Prevedena književna dela na Brajevo pismo postala deo naše biblioteke dostupno svim članovima a napravili smo i književni kutak u prostorijama udruženja kojim smo upotpunili ponudu stvaralaštvom naših članova, kazala je Ana Radaković, sekretar Saveza slepih Kragujevac.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.