Predstavnici opozicije se sastali sa američkim senatorom

Politika

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) i predsednik skupštinskog odbora za spoljne poslove Borko Stefanović, Pavle Grbović predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) i Nebojša Zelenović kopredsednik Zajedno, na sastanku sa američkim senatorom Krisom Marfijem govorili su o problemima sa kojima se Srbija suočava nakon eksplozije nasilja i užasnih tragedija koje su zadesile našu zemlju.

Borko Stefanović je naglasio da je neophodno da režim ispuni sve zahteve mirnih protesta „Srbija protiv nasilja“ kako bi se zaustavile dalje podele u društvu i stvorili preduslovi za rešenje političke krize koja se najbolje vidi po ogromnom broju ljudi koji mirno izražava svoje neslaganje sa politikom ove vlasti.

– Nakon ovih tragedija, Srbija više nije ista zemlja i to vlast mora da shvati. Spirala nasilja se mora prekinuti i za to nije dovoljno samo razoružavanje, već je potrebno da vlast odmah zaustavi promociju nasilja na medijima koje kontroliše, prekine medijski progon neistomišljenika i prestane sa pritiscima i ucenama zaposlenih u javnom sektoru -naglasio je zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović.

Stefanović je američke sagovornike podsetio da Stranka slobode i pravde duže od godinu dana insistira da Vlada usaglasi svoju spoljnu politiku sa EU i uvede delimične sankcije Rusiji jer je interes Srbije da konačno napravi suštinski zaokret i uhvati pravac ka Evropi, a ne da pokušajem sedenja na dve stolice sama sebe izoluje.

Foto: SSP

Izvor: Tanjug

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.