Janko

Predstavnik Fijatovih radnika: Očekujemo da imamo rešenja do petka

Grad

KRAGUJEVAC, 15. juna 2022. (Beta) – Na današnjem sastanku radne grupe koja traži rešenje za radnike kragujevačke fabrike Fijat Krajsler automobili (FCA) razgovaraće se isključivo o otpremninama i regulisanju rada u drugim firmama za radnike koji su višak, rekao je pred odlazak na novu rundu pregovora u Vladi Srbije predstavnik radnika Đorše Milojević.

Sastanak radne grupe počeće u 12 časova.

,,Moramo da znamo konačno kolike su otpremnine, kao i u kojim firmama će raditi naši radnici koji će ostati bez posla u Fijatovoj fabrici, kakve su ponude u tim firmama“, rekao je Milojević.

On je istakao da radnici moraju da znaju „sve detalje“ i da ih imaju „na papiru“ kako bi o tome u petak u 12 časova obavestili radnike koji će se okupiti ispred zgrade gradske uprave u Kragujevcu.

Milojević je izrazio očekivanje da će taj papir imati u četvrtak uveče i da će o tome da se izjasne radnici, da li većina prihvata ili ne ponudjena rešenja.

,,Ne znamo kakvo će biti rešenje, da li pozitivno ili negativno. Daj bože da bude pozitivno, da svi budemo zadovoljni i da se razidjemo kao ljudi. Ako ne, onda mi idemo u blokade 24 sata“, rekao je Milojević novinarima pred odlazak na sastanak u Beograd.

On je kazao da se nadaju pozitivnom rešenju, jer, ,,nikome nije cilj da se izlazi na ulice ili da se blokira bilo koja institucija“.

Rok za prijavljivanje radnika za rad u fabrikama u Evropi kompanije Stelantis, u okviru koje posluje Fijat, ističe danas.

Milojević je rekao da će se posle sastanka radne grupe, posle 15 časova, biti poznat tačan broj onih koji su se izjasnili za tu ponudu.

Sad, kako je dodao, nije poznato koliko se radnika do juče prijavilo, ali da to „zna država“ koja ima svoje predstavnike u Stelantisu i „kontroliše izjašnjavanje“.

Milojević je istakao da se nada da će pregovori u radnoj grupi biti nastavljeni i u četvrtak.

„Imamo vremena samo danas i sutra da se dogovorimo. Nije to tako jednostavno. Mnogo posla ima, oko pravne strane i svega, da se dogovore svi detalji, da imamo garancije za sve što se dogovori“, naveo je Milojević.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.