Premijera predstave „Svakim danom sve više“

Kultura

Premijera predstave „Svakim danom sve više“ odigraće se 24. decembra u 20 časova u Pozorištu za decu Kragujevac.

Predstava namenjena mladima i odraslima u organizaciji je DKRC „Supermama“ i finansijski je podržana od strane Grada Kragujevca.

BardTeatar postoji već dve godine i u ovom projektu učestvuju tri profesionalna glumca i tri glumca amatera koji su odabrani na audiciju u septembru mesecu.

Inspiraciju za rad na predstavi „Svakim danom sve više“ pronašli smo u delima poznatog psihijatra i pisca Irvina Jaloma i u njegovim delima, pre svega „Lečenje Šopenhauerom“ i „Svakim danom sve bliže“.

Radnja predstave se tako preselila u ordinaciju psihoterapeuta kojeg igra glumica Ljubica Radomirović i iz koje se priča pet priča kroz pet nosioca radnji različitih generacija.

Pisac drame je Marija Rakočević koja je uz sugestiju psihologa Bojane Paunović napisala tekst koji u interpretaciji profesionalnih i amaterskih glumaca priča priču o savremenim problemima u kojima se čovek nalazi. S jedne strane imamo epidemiju virusa koja je unela u živote nove nesigurnosti, brige i strahove, dok sve vreme sa sobom vučemo probleme koje život sam po sebi nosi.

Uticaj trenutne pandemije izazvane virusom na čovečanstvo je mnogo veće nego što možemo i zamisliti. Svakodnevne vesti o broju obolelih i zaraženih je samo jedna stavka koja nam je vidljiva i poznata, međutim, izuzetno je veliki uticaj na mentalno zdravlje čije se posledice mogu zadržati i nakon pandemije.

Ideja da predstavu nazovemo „Svakim danom sve više“ nastala je na osnovu knjiga Irvina Jaloma, a odnosi se na postojeći problem:
– svakog dana je sve više obolelih,
– sve više preminulih,
– sve više briga za egzistenciju i opstanak;
međutim, sa druge strane želimo da ukažemo da je sve više mogućnosti za napredak i lični razvoj koji je moguć uz aktivnu brigu o mentalnom zdravlju.

Reditelj predstave je Nenad Vulević, glumac Knjaževsko-srpskog teatra, koji će ujedno i nosilac jedne od pet priča.

Glavna uloga, uloga psihologa, je namenjena glumici Pozorišta za decu Kragujevac Ljubici Radomirović, dok je priča majke namenjena glumici Dubravki Brkić, glumici Pozorišta za decu Kragujevac.

Pored navedenih glumaca, aktivni rad sa mladima ima kostimograf Lila Vuković, dok se scenografijom, šminkom i frizurom bavi Jovana Živanović.

Muziku za predstavu uradio je Milan Kostadinović, pevač i gitarista kragujevačkog benda „Nikom ništa“.

Nakon audicije koja je bila u septembru mesecu, članovi komisije su odabrali da se na sceni Pozorišta za decu 24. decembra na premijeri, uz profesionalne glumce pojave i Emilija Mihailović, Mihajlo Milošević i Filip Đurić.

Organizator projekta je DKRC „Supermama“.
Partner na projektu je Pozorište za decu Kragujevac.
Finansijski projekat je podržan od strane Grada Kragujevca.

Ulaznice po ceni od 300 dinara dostupne su na biletarnici Pozorišta za decu Kragujevac(Trg slobode 1), od 18h na dan premijere.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.