Preventivne mere zaštite od požara na otvorenom

Grad

Gradski štab za vanredne situacije na teritoriji grada Kragujevca na prvoj redovnoj telefonskoj sednici usvojio je Zaključak o preduzimanju preventivnih mera zaštite od požara na otvorenom prostoru kojim je Gradskoj upravi za inspekcijske poslove i komunalnu miliciju naloženo da organizuje i sprovede obilazak prigradskih i seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Kragujevca a radi upozoravanja stanovništva na poštovanje zakonske odredbe o zabrani spaljivanja na otvorenom prostoru.

Gradski štab za vanredne situacije grada Kragujevca zaključkom je naložio proveru spremnosti subjekata za zaštitu i spasavanje koja bi se mogla angažovati u slučaju potrebe na gašenju požara na otvorenom i spremnost mehanizacije JKP “Šumadija“ i JKP „Vodovod i kanalaizacija“.

Uspostvaljanje komunikacije sa Dobrovoljnim vatrogasnim društvom „Kragujevac“ kao i sa svim udruženjima građana koja mogu učestvovati u sprovođenju preventivnih mera i ranog otrkivanja požara, takođe je jedna od mera koja stoji u donetom Zaključku Gradskog štaba za vanredne situacije.

Inače, od početka februara na teritoriji Republike Srbije, evidentirano je 1492 požara na otvorenom prostoru, što je u odnosu na isti period prošle godine enormno povećanje, kada je ovakvih požara bilo 226. Samo je tokom vikenda na teritoriji Republike Srbije evidentirano 466 požara na otvorenom, a prošle godine je bilo 60 u istom periodu. Višestruko je povećan broj požara na otvorenom i u Šumadijskom upravnom okrugu, čime i angažovanje vatrogasno-spasilačkih jedinica Uprave za vanredne situacije Kragujevac.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.