Privredni sud u Kragujevcu proglasio bankrot štamparije Grafostil

Društvo

Privredni sud u Kragujevcu proglasio je bankrotstvo preduzeća Grafostil i naložio stečajnom upravniku da započne postupak unovčenja stečajne mase.

Stečajni postupak nad Grafostilom je otvoren na predlog preduzeća iz Beograda Grafikum koje je od te kragujevačke štamparije potraživalo više od 62 miliona dinara.

Stečaj ove nekada veoma uspešne šamparije je otvoren zbog trajne nesposobnosti plaćanja i prezaduženosti, uz konstataciju da su u januaru svi računi firme bili u neprekidnoj blokadi za ukupno više od 111,7 miliona dinara.

O bankrotsvu Grafostila je odlučeno juče, na prvom poverilačkom ročištu, za šta su se izjasnili svi prisutni poverioci čija potraživanja iznose više od 50 odsto ukupnih potraživanja poverilaca od stečajnog dužnika.

U istom danu je održana i Skupština poverilaca, a za predsednika je izabran Dragutin Ilić, direktor Euripapir Dunav DOO Beograd, koje ima najveći iznos potraživanja od Grafostila.

Zbog stečaja nad Grafostilom skoro svi radnici štamparije su dobili otkaz, a predstavnici tog preduzeća se nisu oglašavali tim povodom.

Tagovi:

2 thoughts on “Privredni sud u Kragujevcu proglasio bankrot štamparije Grafostil

  1. Kad pogledas drzavna (javna) preduzeca i njihove dugove onda ti sve jasno kako je Srbija mnogo lose mesto za preduzetnicki duh i privatnu i licnu svojinu.
    Energetika, JKP Sumadija, JSP Kragujevac, Vojna fabrika, nekadasnja Zastava i td.
    Ovo je los dan za grad Kragujevac i veliki udar za privatni sektor.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.