Problem sa grejanjem u srednjoj školi u Topoli zbog starih kotlova i lošeg uglja

Grad

Roditelji dece koja pohađaju jedinu srednju školu u Topoli „Kralj Petar I“ javili su se Glasu Šumadije sa molbom da proverimo šta se dešava sa grejanjem u toj srednjoškolskoj ustanovi. Kako kažu, učenici su cele prošle nedelje imali skraćene časove jer su učionice hladne.

  • Moja kćerka dođe kući i do ujutru ne može da se ugreje. Koliko god da se obuče, hladno je u učionicama koje se ne greju, priča jedna majka.

Direktor škole Miloš Petković za Glas Šumadije potvrđuje da su časovi bili skraćeni uz, kako kaže, saglasnost Školske uprave. Škola se, objašnjava Petković, još uvek greje na ugalj, zbog problema sa snabdevanjem iz Kolubare, nabavljan je ugalj sa drugih skladišta koji je „lošeg kvaliteta“.

Problem su, kaže direktor Petković, kotlovi koji su montirani davne 1966. godine.

  • Za ovu sezonu su reparirani, ali nije bilo racionalno da se kupuju novi, pošto je urađena projektno tehnička dokumentacija za prelazak na gas naredne sezone, objašnjava Petković

Direktor škole „Kralj Petar l“ kaže da nije problem u novcu za ugalj, koji su dobili od opštine Topola, već u kvalitetu energenta i kotlovima.

  • Ako ujutru založimo kotlove, ne mogu učionice da se zagreju. Zbog toga smo od danas počeli da ložimo od ponoći. Desi li se, međutim, da bude jakih mrazeva i niskih temperatura u objektu, ponovo ćemo skratiti časove, kaže Petković.

Srednja škola u Topoli obrazuje oko 640 učenika, a škola pored kabineta za fiziku, hemiju, matematiku, biologiju poseduje i biblioteku sa 15000 knjiga, salu za fizičko, mašinsku radionicu. Takođe raspolaže sa 50 hektara obradivog zemljišta, koje koriste učenici i profesori za izvođenje praktične nastave.

Budući učenici upisuju jedan trogodišnji ili četvorogoišnji smer iz 3 područja rada: gimnazija, poljoprivreda, proizvodnja i prerada hrane i mašinstvo i obrada metala.

Fotografija: FB srednja škola Kralj Petar l
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.