Proglašena vanredna situacija posle poplava u Kragujevcu

Grad

Nakon obilnih padavina i poplava koje su u četvrtak uveče zadesile Kragujevac, ekipe Sektora za vanredne situacije i gradskih preduzeća Šumadija i Vododvod rade na saniranju štete na teritoriji grada, ali i na seoskom području u Masloševu i čitavom potezu ka Stragarima. Tim povodom komandant Štaba za vanredne situacije, gradonačelnik Nikola Dašić sa načelnikom Uprave za vanredne situacije Kragujevac Zoranom Kočovićem obišao najugroženija područja i domaćinstva u naseljima Palilile, Korićani, Grošnica i Erdeč.

Jedna od najkritičnijih lokacija je Levačka ulica u naselju Palilule, gde vatrogasci spasioci preko 30 sati crpe vodu iz stambenih i drugih objekata. Taj posao je pri kraju, a sledeći korak je saniranje štete na infrastrukturi i objektima uz pomoć gradskih preduzeća Šumadija i Vodovod i kanalizacija.
Prema rečima Zorana Kočovića načelnika Uprave za vanredne situacije Kragujevac koliko od sutra, po prijavama građana kreću i komisije za procenu štete kako bi se nadoknadilo sve što je voda u prethodnim periodu oštetila.

Donjomalska ulica u Korićanima je jedna od preko 200 gde je prijavljen problem. Nanosi vode sprali su čitavu tamponsku podlogu i napravili kanale. Sve ekipe javno komunalnih preduzeća Vodovoda i Šumadije su na terenu, kako bi se što pre ulice vratile u prethodno stanje i omogućilo meštanima da normalno funkcionišu, istakao je gradonačelnik Nikola Dašić.

Nakon obilaska terena, na predlog Komandanta Štaba za vanredne situacije, gradonačelnika Nikole Dašića održana je telefonska sednica Štaba i proglašena vanredna situacija na teritoriji grada, kako bi se u što kraćem roku i prema prioritetima pomoglo građanima da saniraju pričinjenu štetu.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.