PROMOCIJA LEVAČKE PASULjIJADE I NOVE BROŠURE O NEMATERIJALNOJ KULTURNOJ BAŠTINI OPŠTINE REKOVAC

Društvo

Turistička organizacija opštine Rekovac je imala uspešan nastup na 10. Međunarodnom sajmu turizma u Kragujevcu, gde je nastupala na zajedničkom štandu Centralne Srbije zajedno sa kolegama iz turističkih organizacija iz Lapova, Batočine, Rače, Topole, Gornjeg Milanovca, Despotovca i Ćuprije.
Na ovom sajmu su fokus što se promocije tiče stavili na ,,Levačku pasuljijadu,, i na novu brošuru posvećenu nematerijalnoj kulturnoj baštini opštine Rekovac koja je uz pokroviteljtvo i podršku Ministarstva kulture i informisanja nedavno izašla iz štampe. Brošura promoviše folklor, naivno slikarstvo, lejkaše i frulaše kao i običaje iz Levča a koji se već pedeset godina čuvaju i promovišu kroz najpoznatiji sabor narodnog stvaralaštva ,,Prođoh Levač, prođoh Šumadiju“. Takođe u okviru zajedničke promocije Centralne Srbije drugog dana na centralnoj sajamskoj bini opština Rekovac se predtavila svoje turističke potencijale i posebno promovisala manifestaciju ,,Levačka pasuljijada,, koja se već pet godina održavca u Sekuriču i koja okuplja preko 100 takmičarskih ekipa i oko 10.000 posetilaca iz Srbije i inostranstva.
Za uspešno predstavljanje svojih turističkih potencijala regija Centralne Srbije je osvojila drugo mesto za najuspešniju promociju na 10. Međunarodnom sajmu turizma u Kragujevcu. Značajan doprinos osvajanju ove zajedničke nagrade dali su i predstavnici Turističke organizacije opštine Rekovac i udruženja ,,Levačka pasuljijada,, koji su u okviru zajedničke promocije promovisali svoju manifestaciju uz nezaobilaznu degustaciju pasulja koja je privukla veliko interesovanje posetilaca.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.