Protiv četrdesettrogodišnjeg vozača podneta prekršajna prijava zbog nasilničke vožnje, vozio sa 3,06 promila alkohola

Grad

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu isključili su iz saobraćaja četrdesettrogodišnjeg vozača „fijataˮ koji je u Kragujevcu upravljao vozilom sa 3,06 promila alkohola u organizmu.  

Vozaču je određeno zadržavanje do 12 sati i protiv njega je podneta prekršajna prijava zbog nasilničke vožnje, a prekršajni sudija izrekao mu je novčanu kaznu od 125.000 dinara, 15 kaznenih poena i devet meseci zabrane upravljanja automobilom.

Takođe, pripadnici saobraćajne policije Policijske uprave u Kragujevcu, u prethodna dva meseca, isključili su iz saobraćaja 364 vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola, od kojih je 21 vozač učinio prekršaj nasilnička vožnja, jer je upravljao vozilom sa više od 2,00 promila alkohola u organizmu.

U cilju unapređenja saobraćaja, policija će pojačano kontrolistati saobraćaj sa posebnim akcentom na otkrivanje prekršaja koji su najčešći uzročnici saobraćajnih nezgoda.

  • Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju svih saobraćajnih propisa, a posebno na vozače da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, jer na taj način čuvaju svoj život i živote drugih učesnika u saobraćaju.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.