Prvi „Matine za mlade“ u Knjaževsko – srpskom teatru u 2024.godini

Kultura

Treću godinu za redom, Kancelarija za mlade grada Kragujevca i Knjaževsko-srpski teatar organizuju „Matine za mlade“ sa ciljem podizanje kulturne svesti kod mladih i vraćanje kulture odlaska u pozorište. Učenici osnovnih i srednjih škola i studenti biće u prilici da jednom mesečno uživaju u repertoaru.  

  • „Matine za mlade“ je pre svega namenjen mladima sa ciljem da vratimo kulturu u pozorište i da im približimo pozorište na jedan drugačiji način, rekla je Marija Đoković koordinatorka Kancelarije za mlade grada Kragujevca.
  • Ono što mladima privlači pažnju jeste da se mogu naći na sceni i učestvovati u predstavi. Broj posetilaca i zainteresovanost mladih iz godine u godinu raste što pokazuje da radimo pravu stvar. Pored naših osnovaca i srednjoškolaca  na današnjem matineu ugostićemo i učenike iz OŠ „Sveti Sava“ iz Kraljeva. U narednom periodu predstave će biti organizovane jednom mesečnom i uglavnom ponedeljkom, a u dogovoru sa Knjaževsko-srpskim teatrom dogovorićemo koje će predstave biti na repertoaru, najavila je Đoković.  

Na prvom ovogodišnjem matineu za mlade na repetroaru je bila predstava „Ko nema u vugla, gugla“ a reč je o romantičnoj komediji koja se bavi se mladima, šta je to što ih zanima, uticaju moderne tehnologije na njih, njenih pozitivnim i negativnim stranama a jedna od nezaobilaznih tema je i ljubav.

Inače, cena ulaznice za matine je 200 dinara.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.