Prvi sajam roditeljstva u Kragujevcu

Društvo

Uokviru projekta „Inkluzija dece u predškolsko obrazovanje i vaspitanje“, u Kragujevcu će biti održan Prvi sajam roditeljstva – najavio je Dušan Aleksić, član Gradskog veća za obrazovanje, nakon sastanka sa predstavnicima Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i učesnicima sajma.

Sajam će biti održan u jednom od vrtića predškolskih ustanova „Nada Naumović“ ili „Đurđevdan“, 27. maja. Na Sajmu će učestvovati Centar za socijalni rad, Dom zdravlja, Institut za javno zdravlje, Centar za razvoj usluga socijalne zaštite „Kneginja LJubica“, privatne i državne predškolske ustanove, Centar za porodični smeštaj i usvojenje, civilni sektor, a ideja organizatora je da roditelji na jednom mestu dobiju sve informacije o uslugama koje ove ustanove nude. U okviru sajma biće organizovane igre i animacije za za decu.

Planiramo da kroz promociju Sajma roditeljstva najavimo i gradnju novog vrtića čija se izgradnja finansira sredstvima iz ovog projekta. Vrtić će biti izgrađen u naselju Erdeč. Očekujemo da do kraja marta ili početka aprila potpišemo ugovor sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, nakon čega će biti raspisan tender za izgradnju – kazao je Aleksić.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.