PU KG: 908 prekršaja tokom međunarodne akcije usmerene na kontrolu korišćenja sigurnosnog pojasa i bezbednog prevoza dece u vozilima

Društvo Grad

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu, tokom međunarodne akcije usmerene na kontrolu korišćenja sigurnosnog pojasa i bezbednog prevoza dece u vozilima, koja je trajala od 11. do 17. marta, otkrili su ukupno 908 prekršaja prilikom kontrole 2.293 vozila.

Ova akcija istovremeno se sprovodila u 30 evropskih zemalja koje su članice Mreže saobraćajnih policija Evrope.

Zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa saobraćajna policija je sankcionisala 385 vozača i 39 putnika u vozilima, dok je zbog nepropisnog prevoženja dece u vozilima sankcionisala sedam učesnika u saobraćaju, a zbog nepropisnog korišćenja mobilnog telefona tokom vožnje 77 vozača.

Inače, saobraćjna policija je, u cilju povećanja bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, od početka godine, na području Kragujevca i pripadajućim opštinama, u redovnim i pojačanim kontrolama, otkrila ukupno 7.637 prekršaja, od kojih 3.240 prekršaja prekoračenja brzine, 694 prekršaja nekorišćenja sigurnosnog pojasa i 222 prekršaja nepropisnog korišćenja mobilnog telefona tokom vožnje.

Takođe, sankcionisano je 422 vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola i 22 pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Od početka primene nove mere iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, policija je na području Kragujevca i Aranđelovca privremeno oduzela dva vozila od učinioca koji su prethodne dve godine pravosnažno osuđeni za teže prekršaje iz oblasti bezbednosti saobraćaja.

  • Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da budu odgovorni i savesni, da poštuju sve saobraćajne propise i na taj način čuvaju svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.