PUTEVI SRBIJE: MOGUĆA POLEDICA NA PUTEVIMA

Grad

Zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima, saopštilo je JP Putevi Srbije.

Saobraćaj u Srbiji od jutros je umeren, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Na naplatnim rampama nema zadržavanja.

Prema podacima Uprave granične policije na putničkim terminalima su zadržavanja do 30 minuta. Radovi su u toku na više deonica u Srbiji i tu je potreban dodatni oprez, naveo je AMSS.

Da podsetimo, mediji od jutros javljaju da je obustavljen autobuski saobraćaj u delovima beogradskih naselja, i da putnici idu peške. Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da je na snazi četvrti stepen angažovanja i da gradske službe rade pojačanim kapacitetima.

Stanje na putevima u Srbiji

Na teritotiji Bačke, Petrovaradin – Irig ( Iriški venac) i druga traka na Fruškoj gori – zabranjen saobraćaj za šlepere i kamione sa prikolicom.

Na teritoriji Kruševca na državnim putevima I i II reda postavljena je saobraćajna signalizacija zabrana saobraćaja za kamione sa prikolicom i šlepere u vreme snežnih padavina i to na deonici Brzeće-Kopaonik. Takođe je postavljena i saobraćajna signalizacija klizav kolovoz, preporučena brzina 40 km/h, klizav kolovoz usled pojave snega, poledice i leda za deonice koje su podložne stvaranju leda i poledice na deonicama Brus-Razbojna; Brus-Brzeće i Kruševac-Kaonik.

Na teritoriji Zaječara sitni odroni, duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima. Najviše ih ima na Đerdapskoj magistrali gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije, koja obaveštava o odronima.

Na teritoriji Valjeva, Divci-Slovac postoji opasnost od obrušavanja kamena na put. Na deonici su postavljeni saobraćajni znaci za opasnost od odrona i ograničenje brzne na 20km/h.

Zbog predstojećih praznika očekuje se povećan intezitet saobraćaja ka svim zimskim turističkim centrima, pa apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i poštuju saobraćajne propise.

Nema zadržavanja vozila na naplatnim stanicama na auto-putevima u Republici Srbiji.

Prema informacijama Uprave granične policije u 07.15 časova, nema zadržavanja vozila na graničnim prelazima u Republici Srbiji.

Stupanjem na snagu novog zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima pooštrena je kaznena politika za veliki broj prekršaja u saobraćaju, stoga JPPS apeluje da svi učesnici u saobraćaju, zbog svoje bezbednosti i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju, poštuju saobraćajne propise i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Na državnim putevima II prioriteta/B kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Bačke, Beograda, Ivanjice, Kolubare, Kosova, Kruševca, Mačve, Novog Pazara, Požege, Rume, Užica, Valjeva, Vranja. Preporučuje se oprezna vožnja!

Na ostalim putnim pravcima III prioriteta/C kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Bačke, Ivanjice, Kolubare, Kosova, Kruševca, Mačve, Novog Pazara, Požege, Rume, Užica, Vranja, Zaječara. Preporučuje se oprezna vožnja!

Napomena za Valjevo: Na državnom putu I B-27, deonica Divci-Slovac postoji opasnost obrušavanja kamena na put. Na deonici su postavljeni saobraćajni znaci za opasnost od odrona i ograničenje brzne na 20 km na sat. Znaci su postavljeni na km 91+880 desno i na km 92+280 levo.

Napomena za Zaječar: Sitni odroni, duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima. Najviše ih ima na putu I B – 34 (Đerdapska magistrala) gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije, koja obaveštava o odronima.

Napomena za Kruševac C8: Na državnim putevima I i II reda postavljena je saobraćajna signalizacija zabrana saobraćaja za kamione i šlepere u vreme snežnih padavina i to na državnom putu II A-211 na deonici Brzeće-Kopaonik. Takođe je postavljena i saobraćajna signalizacija I – 11 klizav kolovoz, III – 67 preporučena brzina 40 kilometara na sat, klizav kolovoz usled pojave snega, poledice i leda za deonice koje su podložne stvaranju leda i poledice i to na državnom putu II A-208 deonica Brus-Razbojna od km 51+580 do km 52+750 i od km 55+622 do km 56+405, na državnom putu II A-211 deonica Brus-Brzeće od km 41+465 do km 42+075 i od km 48+050 do km 49+046, na državnom putu II A-215 deonica Kruševac-Kaonik od km 9+620 do km 12+080.

Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni.

JP Putevi Srbije savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo. JP Putevi Srbije apeluje da vozači prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i savetuje maksimalan oprez u vožnji, jer zbog niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima i vlažnih kolovoza moguće je stvaranje poledice, navodi se u saopštenju.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.