Radnici Zastava oružja u Kragujevcu protestuju zbog teških uslova rada i niske plate

Društvo

Zaposleni u fabrici Zastava oružje u Kragujevcu sutra će okupljanjem ispred Upravne zgrade iskazati  nezadovoljstvo zbog izuzeno teške situacije u kojoj se nalazi najveća i najstarija vojna fabrika u Srbiji, najavila je Sindikalna organizacija Namenske.

Saopošteno je da će se u 10.30 radnici okupiti ispred sedišta Sindikata odakle će u koloni otići do Upravne zgrade fabrike Zastava oružje ispred koje će u 11 čaova biti držan  radnički zbor.

Predsednik fabričkog sindikata Dragan Ilić, rekao je FoNetu da su uzroci radničkog nezadovoljstva brojni i bolni jer su oni i njihova fabrika svakim danom u sve težem položaju.

Radnici su nezadovoljni zbog beznađa koje  je zavladalo. Radnici nemaju posla ni perspective, plate su niske, a uslovi za rad sve teži rekao je Ilić.

On je podsetio da su protekle nedelje zaposleni u  pojedinim celinama obustavljali proizvodnju zbog veelike hladnoće na u pogonima koji su bili bez grejanja.

Zbog toga ćemo na sutrašnjem zboru te probleme još jednom predočiti rukovodstvu i upoznati i javnost sa njma, rekao je Ilić.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.