Radovi na Severnoj obilaznici odvijaju se planiranom dinamikom, tvrdi gradska vlast

Ekonomija Grad
  • Put je probijen i dobrim delom posut od samog kampa, odakle su i započeti radovi. Posebno je zadovoljstvo što će se već posle praznika krenuti sa radovima na putnoj konstrukciji, a da se prva dva kilometra asfalta, kako su najavili izvođači, očekuju već u avgustu ove godine, kazao je gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić prilikom obilaska radova na izgradnji prve faze Severne obilaznice koja obuhvata pet kilometara.
  • U toku su zemljani radovi na izgradnji prve faze Severene obilaznice u dužini od pet kilometara i to od postojeće brze saobraćajnice Kragujevac – Batočina do buduće petlje koja će se odvajati za planiranu industrijsku zonu u Cvetojevcu. Zemljani radovi obuhvataju raščišćavanje terena, pripremu podloge, kopanje kanala, izgradnju nasipa a nakon toga očekujemo radove na putnoj strukturi, rekao je Dejan Ružić, zamenik gradonačelnika ocenivši da se radovi odvijaju po predviđenom dinamičkom planu izvođača.

Prema ugovoru koji je potpisan između Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i izvođača radova a to je konzorcijum koji predvodi „Srbija autoput“ završetak izgradnje Severne obilaznice predviđen je za 48 meseci odnosno krajem 2027.godine.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.