Rakić overio izjavu da neće sa naprednjacima posle izbora (VIDEO)

Izbori 2023 naslov Politika

Nosilac liste Slađan Rakić „Kragujevačka inicijativa – Pokret volim selo svoje – Eko park” danas je overio izjavu da nakon lokalnih izbora u Kragujevcu neće ulaziti u koaliciju sa Srpskom naprednom strankom.

O razlozima da to uradi, Rakić kaže da su krenule čaršijske priče i poruke putem društvenih mreža da je on čovek Srpske napredne stranke: „Ja to nisam, više puta sam naglašavao da na izbore idem sam sa Pokretom volim selo svoje zato što želim da menjam sistem, a ne funkcije u sistemu”.

Napominje da su mu i ranije, i pre pet i deset godina nudili funkciju u Skupštini grada, ali da se time ništa ne bi postiglo: Dobijanjem funkcije, status grada Kragujevca ostao bi na istom, ništa se ne menja, isti ljudi dvadeset, trideset godina idu iz stranke u stranku”.

Ističe da je u Kragujevcu nužna promena sistema, a da je njegov slogan „čistog obraza i časnih namera zato što ne smeš da se prodaš” , te dodaje „ne prodajemo mi svoju budućnost, mi prodajemo budućnost naše dece ako uđemo u koaliciju sa Srpskom naprednom strankom u Kragujevcu”.

Snimateljka: Jelena Nikolić
Naslovna fotografija: Privatna arhiva
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.